IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неплатени сметки за вода спират завода на Tesla в Германия

Компанията на Мъск ще трябва да плати и глоба, за да продължи строителството на фабриката

Сроковете за строителството на новия завод на Tesla в Европа - Gigafactory Berlin, може да не бъдат спазени, тъй като предприятието остана без вода заради неплатени сметки, съобщават медиите в Германия.


Gigafactory Berlin


Според информациите, още при началото на строителството на съоръжението, американската компания е сключила договор с местната фирма Strausberg-Erkner, която е специализирана в доставката на вода. В споразумението се посочва, че до 14 октомври Tesla трябва да плати за предоставената услуга. Това обаче не е станало и подаването на вода е прекратено, което е обичайна процедура в подобни случаи.

От Tesla не са коментирали проблема. Сега американският производител трябва да плати сметката, а също така такса за повторно пускане на водата, както и допълнителна глоба за нарушаване на договора. В противен случай съоръжението остава без вода, което със сигурност ще попречи на строителството.

Плановете на компанията на Илон Мъск предвиждат заводът край Берлин да започне работа през лятото на 2021 година. В него ще се произвежда кросоувърът Model Y, както и нов компактен електромобил само за европейския пазар. Сроковете обаче може и да не бъдат спазени, тъй като строителството на предприятието спира за втори път през тази година. Първият беше заради открити бомби от Втората световна война, които трябваше да бъдат отстранени.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Елън Мъск ( преди 3 години )
    До 10: ти не закъснявай, рожбо, аз все за 2 питиета ще намеря. Такси даже няма да взимаме - имам хубава, голяма, червена кола
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Елън Мъск ( преди 3 години )
    До 13: Симпатяго, вода няма, понеже се къпах малко по-дълго за срещата ни довечера, сладък :***
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    При нас имаше изложение на собствениците на електромобили в Бг.Каквито и сравнения да се правят, за пореден път се убеждавам, че Мерцедес е номер едно!Ще има сто модела на Тесла и хиляда от Китай, но ....Така, че не погребвайте немците прибързано ! А ние исторически сме с тях още от Людовик Немски и кан Борис !
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По измислена от САЩ - здраве му кажи!
  • #15
    1 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Факта е един немците не са лидери това е.Измислена държава лежаща на кражби от други народи.
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Иронията в случая е, че строежа спира заради неизбухнали бомби останали от ВСВ, а те всъщност са американски! Още при тях си личи "качествената" американска изработка!
  • #13
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Анонимен #11: Преди 10 години казах, че пак объркахме "големия брат" и вместо на Запад истината е на Изток. Никой не ми вярваше. Вече започват да го разбират, и да виждат, че Европа почива на стари лаври, които и е все по-трудно да поддържа.
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Ахахахафранцузите до края на света ще си карат френките коли вие българите и китайски може да карате ама на никого вервайте ми не му пука за тази жалка държавица.
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За тези които не знаят ще ви кажа, Китай в момента е най големият производител в света на електрически превозни средства. Като това включва не само автомобили ами и камиони, автобуси, влакове, ел. мотоциклети, ел. велосипеди, тротинетки и др.99% от електрическите автобуси в света са произведени в Китай. Освен това Китай е най големият производител на батерии, ел. мотори и електроника, кабели, диоди и и изобщо всичко което се сетите. Не внасят абсолютно нищо. Всичко си правят сами.
  • #10
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Пари нема - действайте, а Мъски? :)