IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW Group сменя софтуера на 750 000 автомобила

Поставянето на новата програма става от разстояние за 20 минути

BMW Group обяви за началото на най-голямото обновяване на програмното оборудване на автомобили в историята на компанията. Повече от 750 000 превозни средство по цял свят ще получат последна версия (version 07/20) на операционната система BMW Operating System 7.


BMW Operating System 7


За първи път подобен ъпдейт ще бъде извършен "по въздуха", както при моделите на Tesla, като той включва 8 напълно нови или подобрени функции. Първи новият софтуер ще получат клиентите на BMW в Германия (още от 19 октомври), а след това поетапно ще се включат други страни от Европа, Северна Америка и Китай. Собствениците на колите ще бъдат предупреди от медийния център на компанията и от приложението BMW App.

Системата BMW Operating System 7 беше пусната през 2018 година, когато с нея се обзаведе седанът 7-Series. Първи с нейния ъпдейт обаче ще се сдобие моделът 5-Series (на снимките). От компанията уточняват, че софтуерът се зарежда от разстояние само за 20 минути.


BMW Operating System 7


В подобрената система е включена "първата по рода си в света" цифрова услуга eDrive Zones, която трябва да помага на собствениците на зареждащи се хибриди. При навлизането на техните автомобили в така наречените "зелени зони", те ще преминават на електрически режим. Тази функция действа в повече от 90 града в Европа.

Сервизът BMW Maps на свой ред вече по-бързо разчита маршрута, като обединява данните от системата с прогнозата за времето. За нова функция се счита и интерфейсът Android Auto, който вече се свързва безкабелно с автомобила. Системата Apple CarPlay дава информация за лентата на движение, а Connected Parking търси място за паркиране, като отчита размерите на колата.


BMW Operating System 7


Внедрен е и нов вариант на асистент BMW Intelligent Personal Assistant, като той разпознава човека, с който разговаря. Съответно е увеличен и списъкът с команди, които да изпълнява. Добавени са и други функции - като Connected charging, която служи за лесно търсене на зарядни станции, чието местоположение излиза на екрана през водача заедно с работното време на терминала.

Снимки: BMW

0 от 500