IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia показа първия си сериен модел на ток

Компактният кросоувър Spring Electric ще изминава 225 км с едно зареждане

Компанията Dacia, която е собственост на Renault, представи серийния вариант на компактния кросоувър Spring Electric. Това е първият електромобил в история на румънската марка и съответно ще бъде сред най-евтиниите коли на ток на пазара в Европа. Предполага се, че цената на стандартната модификации на Spring няма да превишава 10 000 евро.


Dacia Spring Electric


Кросоувърът е оборудван с агрегатите на модела Renault City K-ZE, предлаган на китайския пазара. Дължината на Spring Electric е 3734 мм, широчината - 1622 мм, височината - 1516 мм, а разстоянието между двете оси - 2423 мм. Пътният просвет е 150 мм.

Електромобилът на Dacia е оборудван с електромотор с мощност 45 к.с. и 125 Нм, който се захранва от литиево-йонна батерия с 26,8 кВт/ч. Максималната скорост на машината е 125 км/ч, като с едно зараждане тя изминава до 225 км. Предвиден е и режим "Eco", който повишава пробега с 10%. При неговото активиране мощността спада до 31 конски сили, а максималната скорост е 100 км/ч.


Dacia Spring Electric


Пълното зареждане на акумулатора от стандартна розетка отнема 14 часа, а при използване на системата Wallbox - по-малко от 5 часа. В оборудването на Spring Electric влизат електрически усилвател на волана, централно заключване с дистанционно управление и електрическо управление на всички прозорци.

Като опция за първата Dacia на ток се предлагат климатик и информационно-развлекателна система с екран с диагонал 7 инча, навигация, както и поддръжка на сервизите Apple CarPlay и Android Auto.

Още снимки на серийния електрически кросоувър на Dacia - вижте в галерията:

Снимки: Dacia

0 от 500