IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва, когато кръстосаш Hyundai Elantra с Mercedes-Benz CLA?

Новият MG5 е поредното доказателство за това как работят китайските дизайнери

Китайските производители отдавна са известни с това, че често предпочитат да взаимстват дизайн от известни автомобили за своите модели. А поредното доказателство за това се видя а автосалона в Пекин, където беше представен новия седан MG5.


MG5


Автомобилът има доста агресивна предна част с тесни фарове и решетка с черно гланцово покритие с допълнителни странични акценти в същия цвят. Най-впечатляваща обаче е линията, която се простира от фаровете покрай вратите, за да се извие нагоре и да достигне задните светлини.

Всичко това би било наистина впечатляващо, ако не изглеждаше доста познато. Погледнат отпред автомобилът доста прилича на Hyundai Elantra, докато задната част наподобява на тази на Mercedes-Benz CLA. Стоповете на китайския седан все пак са различни, има още агресивен дифузьор, броня с интересни извивки и хромирани тръби на изпускателната система.


MG5


Размерите на MG5 са дължина от 4675 мм, широчина - 1842 мм, височина - 1480 мм и разстояние между двете оси - 2680 мм. За модела са предвидени два двигателя - 1,5-литров със 120 к.с. и 1,5-литров с турбо, развиващ 173 к.с.

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Линията на прозорците е като на Хонда Сивик седан а задните стопове на Пежо
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Така се смееха всички на китайците и когато започнаха да правят смартфони. Сега продават повече телефони от корейците и американците взети заедно. Скоро време ще се случи същото и при електричките.