IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Учени: Електромобилите няма да решат проблема с екологията

Изследване показва, че само в САЩ до 2050 година трябва да бъдат произведени 350 млн. коли на ток

Американски учени публикуваха резултатите от свое изследване, което показва, че до 2050 година в света няма да бъдат произведени толкова електромобили, че да може да се подобри климатичната ситуация на планетата.


Porsche Taycan


В момента по света се експлоатират около 7 млн. екологични превозни средства, но нивото на замърсяване на практика не се е променило. Екипът от учени се е опитал да разбере, какво ще се случи, ако цялото население на САЩ премине на електромоболи, както и колко екологични коли ще са нужни, за да се намалят вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Оказва се, че до 2050 година само в Щатите трябва да бъдат произведени 350 млн. електромобила, за да може да се намалят вредните емисии. В същото време, в момента само 0,3% от превозните средства, които в момента се движат по пътищата на страната, са напълно екологични.

Учените са категорични, че подобни обеми на производство няма как да бъдат постигнати през следващи 30 години. В много държави по света именно 2050 година е срокът, в който трябва да бъде спряно производството и продажбата на превози средства с двигатели с вътрешно горене.

Затова и екипът, провел изследването, препоръчва на властите не само да поощряват производителите на екологични превозни средства, но и да създадат обществен транспорт с електрическо задвижване, както и да увеличат броя на алеите са велосипедисти, които все още са доста малко на брой.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Наки ( преди 3 години )
    А електричесвото за зареждането им КОЛКО екологично е?А производството и рециклирането (все ощо не уредено в световен мащаб) колко екологочно е?А корабите,самолетите,ракетите екологични ли са?
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    всичко много хубаво, *** няма да стане както го казват... ще поживеем (дано) и ще видим как точно ще се случат нещата... Със сигурност ви казвам едно - ако лишат 90% от хората от смислен финансово транспорт, ще последва революция и рязко завръщане на ДВГ. Пък вие си мислете колко хубаво ще е да живееш в София и да дишаш планински въздух... което няма да стане понеже замърсяването, за което се вие най-много е от сажди от горене на въглища и дърва.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    "Колега" Пълни глупости - това че Африканчето СМЯТАЛ нещо си, не значи, че то ще стане! За да постигне 20 милиона продажби годишно му трябват още 40 фабрики, трябва да си сериозно злоупотребил с бело или амфетки да "смяташ" подобни глупости... а твоето оправдание да вярваш на подобна простотия не знам какво е...
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    А решението е Метан!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до №4 и №5 ( преди 3 години )
    Добре, че си ти, за да ни го кажеш. Евала, гоУем си, как направо ни го каза!!!
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Sofia Clean Air Team ( преди 3 години )
    При над. 1млн. регистрирани коли в столицата, въздухът за всяко твое вдишване е минал поне през 20000 гърнета. Живот в газова камера. А никой не би си взел кола или жена, минала през 20 човека, обаче няма против да диша 20 хил. ауспуха 24/7. Без коментар.
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Докладь ( преди 3 години )
    Колко раковоболни са се разболели поради дизеловите коли и камиони в градовете.Цигарите можем да забраняваме колите не.ФВ са за затвор за лъжите с Клиин Дизел.
  • #3
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Казах ви отдавна ( преди 3 години )
    В бъдеще дори и да имаш пари да си купиш личен електрически автомобил няма да можеш без да имаш разрешение от правителството. Самото производство на автомобили ще бъде силно ограничено със квоти за всяка държава в зависимост от броя на нейното население. Това което беше до сега всеки *** да кара кола скоро ще приключи.
  • #2
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Казах ви отдавна ( преди 3 години )
    Още преди години тук ви написах че електрическите коли никога няма да станат масови така както са сега бензиновите защото ООН и големите началници са приели план със който ще ликвидират личният автомобил и ще редуцират мобилността на стадото за да се подобри екологията. Сега просто малко по малко обработват стадото психологически с пропаганда за да го подготвят за това което предстои и постепенно затягат регулациите.В Бъдеще електрически коли ще карат само най богатите и хората с привилегии.
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Тролей ( преди 3 години )
    Прeхoдът към eлeктрoмoбилнocт e cъщo кaтo прeхoдът oт coциaлизъм към eдинний cвeтлий кoмунизъм. Кoлкoтo пoвeчe прeхoд, тoлкoвa пoвeчe кирливи ризи лъcвaт и нaкрaя вcичкo щe ce рaзпaднe. В мoмeнтa oщe cмe нa eтaп "дa живeй" и "щe прeбъдe".