IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi стартира преследването на Tesla

В компанията очакват да настигнат американския си конкурент през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group - Херберт Дийс, използва годишното общо събрание на германския производител, за да разкрие част от плановете на една от компаниите, които играят основна роля в концерна - Audi.


Audi


Първото и най-важно събитие за бранда е стартът на производството на модела Audi e-tron GT, което ще стане факт до края на годината. През 2021 година ще излязат още два електрически модела - Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron, които ще бъдат изградени на платформата MEB на Volkswagen Group. Те ще получат система за задвижване на четирите колела quattro, като пробегът им с едно зареждане ще бъде 450 км.

Дийс съобщи подробности и за проекта Artemis, който компанията от Инголщад стартира. От думите му става ясно, че с него Audi вече е започнал състезание, за да настигне Tesla, като малък екип от специалисти работят електромобил от новото поколение. Шефът на Volkswagen очаква това да стане през 2024 година.

„Още в началото на 2021 година Audi ще представи първоначална версия на софтуера, който ще бъде използван за новите ни електромобили. По него работи специална група - Car.Software.Org. Новата операционна система VW.OS ще може да се използва за различни модели на концерна, като благодарение на нея ще увеличим участието ни в разработката на софтуер от сегашните 10% на 60% през 2025 година", допълни Дийс.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Тесла-фенчетата - бетер вагонетките сте. Илонката сам каза оня ден че Тесла още се учат да правят батерии, въпреки че от 8 години гледат от Панасоник. Щели били да се научат след 3 години, ама по неговия календар. Но първо ще пуснат милионите роботаксита, чак тогава новите батерии.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Най-накрая германците (а и французите донякъде, въпреки че имат ел.коли отпреди Тесла, но с електрониката и софтуера и те са много зад Тесла за момента) осъзнаха, че са поне 5 години след Тесла. Отчитайки го като факт, и с парите и въглеродно неутралната стратегия на ЕК, ще ги настигнат (все пак имат най-мощната икономика в Европа, а ЕС като икономика за момента може да произведе всичко), но както са написали ще им отнеме 4 години ;)))). От тук натам нещата може и да се обърнат в тяхна полза ...
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Tesla Motors Inc. ( преди 3 години )
    Какво, кое? Някой да излива автомобилни шасита в едно парче (Model Y), някой да има затворен процес по добив на суровини, R&D и производство на клетки (тип 2170 и 4680), някой да има собствена глобална мрежа от суперзарядни, освен американците от Пало Алто? Audi: "Тръгнах да гоня предния и от радиото ми казаха, че е с 30 обиколки пред мене"Всички световни фирми изпуснаха влака по една причина: управлявате се от бордове от късогледи хора без власт. Тесла се управлява от гений с пълна власт и $.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Те пък Тесла щото стоят на едно място и чакат да бъдат настигнати...Това с батериите е много вярно, другото е, че всичко това са празни приказки, защото няма как да печелят от електрички толкова, колкото печелят от ДВГ и затова нарочно се мотат.А повечето, които харесваме електрическата мобилност, си мечтаем за кола, която хем да има техническите качества на Тесла, хем да има качествени материали в интериора поне от порядъка примерно на СААБ или Волво от 90-те години...