IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen пуска още един кросоувър с T и нов двигател

Моделът Taos ще получи 1,5-литров турбомотор EA211 Evo

Компанията Volkswagen се подготвя за премиерата на нов кросоувър, който според традицията на марката ще получи име с буквата T - Taos. Моделът е предназначен за Северна Америка, като ще бъде оборудван с нов силов агрегат.


Volkswagen Taos


Taos е първият автомобил на германската марка на пазара в САЩ с 1,5-литровия бензинов турбомотор EA211 Evo, чиято мощност е 160 к.с. и 249 Нм. Основната особеност на агрегата е турбокомпресорът с променлива геометрия (VTG). Кросоувърът с този двигател ще е само с предно предаване и 8-степенна автоматична скоростна кутия, докато версията със задвижване на четирите колела ще получи 7-степенна работозирана трансмисия DSG с два съединителя.

Същият мотор ще се поставя и на седана VW Jetta, разкриват от Volkswagen. Неговото предимство като мощност в сравнение с досегашния 1.4 TSI, на чиято база е създаден, е само 11 к.с., но пък разходът на гориво с 15% по-нисък. Очаква се, че Taos да харчи 6,8 л/100 км при смесен цикъл на движение.

Дължината на новия VW Taos е 4468 мм, а разстоянието между двете оси - 2681 мм, като това ще е най-компактният кросоувър на американската гама на марката.

След САЩ новият модел ще се появи и в Аржентина, където също има завод на Volkswagen, който ще сглобява модела. Едновременно с това кросоувърът ще стъпи и в Русия, но под друго име - Tharu. Този вариант ще се произвежда в завода на Volkswagen Group в Нижни Новгород.

Снимка: Volkswagen

0 от 500