IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-сигурните кросоувъри в света

Резултатите са според последните тестове на Euro NCAP

Със своя външен вид кросоувърите и всъдеходите отдавна се възприемат като едни от най-безопасните автомобили на пътя, като новият Audi E-tron Sportback бе поредният, който спечели максималните 5 звезди при краш тестовете на Euro NCAP. Има обаче значителни разлики между най-добрите и по-слабо представящите се, така че ако търсите нов такъв автомобил за семейството си, трябва да вземете предвид и каква сигурност предлагат.

Британското издание  WhatCar? състави класация на 10-те кросоувъра и всъдеходи, които получиха най-високи резултати от последната (и най-трудна) версия на теста Euro NCAP, въведена в началото на 2018 г.

Кои са тези модели - в галерията:

0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Краштестовете се правят с 64км/ч, щото в населените места скоростта е до 60км/ч... ;)От там нагоре е трудно да се правят какви да е опити за пасивна безопасност
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Автомобилите се движат с над 200 км/ч, кросоувърите с лекота поддържат 160 км/ч, а краштестовете... краштестовете се правят с 64 км/ч /мерцедес - 86 км/ч/. Сааб ги правеха със 120 км/ч, но те фалираха. Тези краштестове са лъжа, методиката е от 60-те години на м.в., а обстановката и препятствията са изкуствени и нагласени и не пресъздават пълната картина. Краштестовете са измама, целяща да успокои нещастните жертви, уж че карат сигурни автомобили.