IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво се случва с окачването при дрифт?

В случая камерата е поставена не само под колата, но и в самите колела (ВИДЕО)

Малко хора са се замисляли, какво се случва с окачването на един автомобил при дрифтиране. За щастие, камерите (Go Pro) стават все по-компактни и по-съвършени, като позволяват наблюдението на колата от различни ракурси.


дрифт


От това се възползва американецът Мат Мик, който натрупа огромна популярност с видеата, които публикува в своя канал в YouTube. В случая той постави една камера под дрифтиращата машина, както и още една в задното колело.

Снимките са направени на обществен път, като по време на тестовете приятели на Мат са затваряли движението. Резултатът са доста любопитни кадри, от които се вижда как се деформират гумите - по-малко от очакваното, тъй като при плъзгането те почти не променят нормалното си положение.



Интересно е да се наблюдава и работата на задното окачване, а същото и на трансмисията, особено при преминаване на неравности с дрифт.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500