IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi A3 стана плъг-ин хибрид

Версията 40 TFSI е заменя предишната A3 e-tron

Новото поколение на модела Audi A3 дебютира преди половин година, като компанията-производител продължава да увеличава броя на предлаганите модификации. Сега към тях се присъединява зареждащият се (плъг-ин) хибрид Audi А3 Sportback 40 TFSI e, който заменя предишния подобен вариант A3 e-tron.


Audi А3 Sportback 40 TFSI е


Разликите между двата автомобила не са чак толкова много. Както и предишния хечбек, новият хибрид e разчита на бензинов турбомотор 1.4 TSI (150 к.с. и 250 Нм) и вграден в 6-степенната роботизирана кутия S tronic електрически двигател, чиято мощност е увеличена от 102 на 109 к.с. (въртящият момент от 330 Нм се запазва).

Пиковата мощност на задвижващата система е същата като при A3 e-tron - 204 к.с. и 350 Нм. Задвижването е само към предните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ при новия А3 Sportback 40 TFSI e отнема 7,6 секунди, а максималната скорост е 227 км/ч.


Audi А3 Sportback 40 TFSI е


Само на ток хибридната версия вече изминава 67 км (досега бяха 50) по цикъла WLTP, като максималната скорост в този случай е 140 км:. Това е постигнато благодарение на новата батерия с капацитет 13 кВт/ч. Силовият агрегат мое да работи на няколко режима, като при един от тях дори се запазва заряда в батерията, а при друг се задейства системата за рекуперация. От стандартен терминал с мощност 2,9 кВт пълното зареждане на батерията отнема 4 часа.

По всичко останало Audi A3 Sportback 40 TFSI e на практика не се отличава от стандартния модел. Хибридната версия може да бъде позната по люка за зареждане в предната част, както и по новите 16-цолови джанти (като опция се предлагат 17- и 18-цолови). Заради поставения под пода акумулатор обемът на багажника е намален със 100 литра - до 280 литра.

Още снимки на хибридното Audi A3 Sportback - вижте в галерията:

Продажбите на хибридната версия на повечето европейски пазари стартират тази есен, като базовата цена в Германия е 37 470 евро. В Audi планират и по-мощна хибридна модификация, чиято премиера ще се състои до края на месеца.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Audi 80 b4 ABT ( преди 3 години )
    Питат ме защо...?Все пак това е морално остарял автомобил.Ами първо,защото съм ненормалник.Второ,защото смятам,че така е правилно,независимо от годината и цената на автомобила.И трето,защото от години насам производителите започнаха да мислят за себе си,а не за клиента.И се възползваха от променения начин на мислене на обществото.А именно да продават външнен вид,кич и шарения.А не стойност и качество!Audi A3 Sportback 40 TFSI...моля ви се...ПП:Харесвам новите автомобили,но само на външен вид.. ...
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Audi 80 B4 ABT ( преди 3 години )
    Карам 30 годишна тоалетна.Цена - около 1000 лв.Обзведена с нови летни гуми Continental.Втори чифт зимни гуми - Pirelli,на два сезона., с джанти.Нови накладки Ate - предни,задни.дискове Ferodo.Нови свещи,кабели,капачка,палец,сменен антифриз,спирачна течност,хидравлична течност,масло скоростна кутия,масло (Castrol),абсолютни всички възможни филтри,Почти всичко по окачването.Нови LED крушки за 80лв, зимни - OSRAM за 50лв. чифта.Това за последните 2,3 години,в знак на благодарност за "добра служба".
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А иначе за базовата цена на тази лъскава играча се взима Ford Kuga PHEV с всички екстр и пей сърце.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Икономически погледнато да налееш 50к Евро в нещо което след 5 години я има 20-30% от тази стойност, я не си е направо разхищение, но вижте има и хора които вече имат по няколко апартамента и това не им е проблем.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    sam ( преди 3 години )
    80хиляди лева... колкото една първа вноска за апартамент...таратайки...
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    EVangelist ( преди 3 години )
    Ще стане мн ясно: хората имат все повече пари, дрехи, ексглокзии, парфюми, лъскави коли и не щат да им смърди!