IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните коли във всяка страна в Европа?

Все повече богати пазари предпочитат Skoda Octavia пред Volkswagen Golf

От ежемесечните ни сводки знаете, че Volkswagen Golf е най-продаваният автомобил на Стария континент, следван отблизо от Renault Clio. Но как стоят нещата на отделните европейски пазари? Един поглед към статистиката на JATO Dynamics показва, че те са необикновено разнообразни и различни един от друг: на някои доминират електромобилите, други предпочитат малките италиански коли, а трети - включително и някои от най-заможните пазари в Европа - са склонни да пренебрегнат Golf заради по-достъпната му братовчедка Skoda Octavia.

Вероятно ще ви направи впечатление, че липсват данни за България - това е, защото JATO по някакви свои причини не води статистика за тукашния пазар. Automedia разполага с данни за най-продаваните модели у нас, но тъй като те са получени по друга методика, ще ви ги представим утре.


Кои са най-продаваните модели по държави (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    fena ( преди 3 години )
    Клиото с дизелов мотор и оборудване зен е 27 500 преди година.
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 18,ами пише,че утре ще пснат данни за България,защото данните не са от тези правещи тази класация,а от друг източник така,че дерзай до утре и чети всичко не избирателно.
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Az ( преди 3 години )
    До #18 - не си видял , защото не си гледал. А вероятно и чел. В статията пише " що не си видял".
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Само аз ли не видях България
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До #5 Ти къде си ходил в Европа та я видя така бедна?. Хората нямат нужда да притежават или да парадират с лукс.Те ползват нещата докато работят добре и след това се отървават от тях. Вярно че много от тях нямат собствени жилища, но за какво са им когато могат да си позволят каквото им трябва. Ако много искат да притежават имот няма да им е голям проблем. Те просто предпочитат да си изживеят живота. Притежанията не им се събират много в гроба и за това не ги трупат
  • #12
    13 rate up comment 4 rate down comment
    148 ( преди 3 години )
    У нас,селските *** купуват 15+ годишен Бенц или А8 на гассссс!!! Щото нали са много умни и Ентелегентни!!!
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Конкретно А3 и ново и употребявано е съпоставимо с Пасат по цена. А пасатора е повече колва във всички отношения.
  • #10
    19 rate up comment 2 rate down comment
    До #10 ( преди 3 години )
    Те тия на Дупница от такива наивници като теб живеят. Как не се замисли, че някой е платил 70 000лв за тая кола и ти ще я вземеш на 20хил.км за 34хил.лв и то с печлаба на дилъра поне 4хил.лв. Ако искаш Ауди А3 на 20хил.км си приготви поне 25 евро. Аз не бих дал за А3 толкова пари, при положение че е Голф в лъскава опаковка. За малко повече пари има налични клас C нови автомобили при дилърите, провери и не се занимавай с такива оферти.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сиида имам предвид 1.4Т 140 кс, а не атмосферката.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всъщност за около 35к можеш да вземеш доста прилична нова кола в С сегмент, а не базово 208. Старата Октавия 1.5 ръчка излизаше 36к със лед, подгрев на седалки, климатроник и тн. Сиид 1.4 ръчка средното ниво (т.е, всичко необходимо) също отива там с пазарлъка, И Меган също.