IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Синът на Михаел Шумахер получи шанс за Формула 1

Мик ще кара за Alfa Romeo в тренировките на Голямата награда на Айфел

Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, ще участва в първия си състезателен уикенд от световния шампионат. 21-годишният пилот ще кара за тима на Alfa Romeo в първите свободни тренировки на 9 октомври заедно с британеца Калъм Илът.


Мик Шумахер


И двамата млади пилоти са част от академията на Ferrari, като получават шанс да докажат, че имат качества за най-елитния автомобилен шампионат. Тестът им на пистата "Нюрбургринг", на която ще се проведе Голямата награда на Айфел, е много важен, тъй като Шумахер и Илът се борят за титулярно място във Формула 1 през следващия сезон.

Към момента екипът на Alfa Romeo, който е втори отбор на Ferrari, все още не е обявил пилотите си за догодина. Сега за тима карат Антонио Джовинаци, който беше пренебрегнат от "скудерията" за следващия сезон, като и Кими Райконен. Финландецът вече е на 40 години и не е изключено да се оттегли.

В близкия до Ferrari тим на Haas също не е ясно какво ще се случи догодина. Сега там карат Ромен Грожан и Кевин Магнусен, но тяхното бъдеще е под сериозна въпросителна. Директорът на отбора Гюнтер Щайнер заяви, че е много вероятно да бъдат привлечени млади пилоти, които да бъдат подготвени за сезона през 2022 година.


Мик Шумахер


Шумахер и Илът, които през тази година заемат първо и второ място във временното класиране на Формула 2 (разделят ги 22 точки, а до края на шампионата има 4 кръга), още днес ще направят тестове на пистата "Фиорано" в Италия, където ще карат болида на Ferrari от 2018 година.

Снимки: Ferrari

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е готов още младия Шумахер. Ще прегори и ще си направят грешни изводи за таланта му. Нека се докаже във Ф2 първо.