IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет преувеличения за дизелите

Поддръжката им е по-скъпа и са по-чуствителни към горивото: всички сме чували това, но вярно ли е?

Дизеловите автомобили се ползват с огромна популярност почти навсякъде по света и имат огромен брой фенове, повечето от които твърдят, че никога не биха си купили автомобил на бензин. Другите - тези, които предпочитат модели на бензин, постоянно твърдят, че дизелът не струва. Този спор е вечен и всеки си има своите къде обективни, къде субективни, доводи в полза на единия вид двигатели. За дизеловите автомобили има 5 доста разпространени мита, които експертите разобличават.


5 мита за дизеловите двигатели (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #27
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Rudolf ( преди 3 години )
    КПД на дизеловия в момента на измсилянето е 40%, а на бензиновия под 25%. Сега положението е същото, просто числата са по-високи, нали Otto?
  • #26
    16 rate up comment 24 rate down comment
    Борко Отворко ( преди 3 години )
    Дизеловия мотор изобщо не е за леките автомобили а само за камиони и автобусите.Дизела никога няма да го направят да върви както бензиновия а плюс това поддържката му е в пъти по-скъпа от на бензиновия.Който гони иконмия бензин на газз аз карам такъв мотор само че е с турбо и е голема резачка 200коня ми е стоково.
  • #25
    31 rate up comment 23 rate down comment
    Car guy ( преди 3 години )
    Да претендираш, че разбираш от коли, че търсиш удоволствие от шофирането и да караш дизел е като да твърдиш, че си ценител на жените и вечер да си лягаш с надуваема кукла.
  • #24
    26 rate up comment 14 rate down comment
    stivi ( преди 3 години )
    Те затова на запад вземат само дизели за служебни коли щото са прости и искат да се набутват ! Тук всички "бензинджии" са всъщност газаджии,щото иначе реват на касата в бензиностанцията. Ама се самоубеждават че бензина им гори до литър повече /при еднакви купета и коне/ ,пък те всъщност са поне 2 литра разлика !
  • #23
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От тридесет години карам дизел, ако го забранят ще мина на друго гориво.
  • #22
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    освен всичко идват нови евродирективи с такса задръстване в големите градове като София и евентуално забрани в определени дни за дизели,ако ви прави впечатление на границите на центъра има нови портали с камери идват и нови стикери за еконорми пък ще видим кое как ще бъде
  • #21
    20 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Изобщо не се доверявам на статията и съм сигурен че бензина е по-евтин както за закупуване така и за поддръжка. В момента горивата са изравнени като цени но принципно у нас дизела е по-скъп и това че харчат по-малко в крайна сметка не компенсира почти нищо.
  • #20
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    и както разбирате колите няма да са за всеки
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ще има само електр. коли от Ц и Д клас
  • #18
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    само погледнете ценовите листи на дилърите и ще разберете накъде отиват нещата ,може би през 2021 изобщо няма да се продават нови печки,за жалост няколко години по-късно ще ги последват и бензиновите