IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall направи модерна Волга

Моделът Chaopai е с ретро излъчване, вратите му се отварят срещу посоката на движение

Ретро модата в автомобилите отдавна е превзела европейския и американския пазар, а сега видимо настъпва и на китайския. По време на автосалона в Пекин местната Great Wall например реши да изненада със седан в ретро стил.


Great Wall Chaopai


Няколко руски сайта побързаха да открият в профила на модела доста прилики с Волга, и особено с един концептуален модел за бъдещето на ГАЗ. Руснаците обаче така и не можаха да го направят, а ето че китайците успяха - макар стилът да е напълно необичаен за тази компания. Името на модела е Great Wall Chaopai.

Необикновеният седан отразява настоящата страст на компанията към ретроспективния дизайн. Наскоро производителят вече показа забавен кросоувър, базиран на класически SUV. Ретро темата продължава моделът Chaopai. Всичко това е заслугата на британския дизайнер Фил Симънс, който работи в Great Wall вече втора година (преди това - в Land Rover).

Автомобилът не само демонстрира смелостта на китайската компания, но и загатва за бъдещ производствен модел, който изглежда вече е в процес на разработка. До голяма степен дори този прототип изглежда почти готов за производство. Това предполага, че на поточната линия серийната версия ще се качи с минимални промени. Засега обаче производителят не съобщава никакви технически подробности.


Още снимки на модела - в галерията:


В дизайна вдъхновението от класическите модели е подчертано от характерните пропорции, изобилието от хромирани тапицерии и специалните джанти. Впечатление правят и вратите, които се отварят срещу посоката на движение. Ретро темата продължава и в салона, където разпръскването на кръгли прибори "се разваля" само от сензорния екран на информационно-развлекателната система. Без този елемент обаче автомобилът в днешно време просто не може да бъде продадена.

0 от 500