IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Когато пилот от Формула 1 подкара обикновен автомобил

Вижте как се справя Роберт Кубица с BMW M4 на „Нюрбургринг“ (ВИДЕО)

Трябва да се уточни, че този автомобил не е съвсем обикновен – това BMW M4 е подготвено за писта и е много бързо. Но такава кола може да разкрие пълни си потенциал само в подходящи ръце (и крака), защото дори само една малка грешка разделя бързия автомобил и автомобилът, който ще се удари в оградите на пистата „Нюрбургрринг“.


 Роберт Кубица


Именно на легендарното германско трасе се развива действието в това видео, което е публикувано от руския блогър Михаил Шарудин. Той живее в Нюрнберг и често отскача до пистата, а в случая сам е предоставил автомобила на бившия пилот от Формула 1 – Роберт Кубица, който има опит и с коли от световния рали-шампионат (WRC), а сега кара в шампионата на Германия за туристически автомобили (DTM).

По пътя към питата полякът разкрива, че по време на периода за самоизолация той редовно е тренирал на компютърен симулатор, като пистата, на която най-много е карал е именно „Нюрбургринг“. Само че усещането от трасето, когато действително се движиш по него, е напълно различно.



Веднага щом автомобилът стъпва на пистата, Кубица влиза в състезателно темпо и не отпуска газта до края на обиколката, като успява да съчетае остроумните си коментари с шумни изблици на задоволство. Вярно е, че Роберт приключи кариерата си във Формула 1, но и сегашната му форма показва огромната пропаст между обикновен шофьор и професионален състезател.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500