IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа електрическо крос-купе

Моделът SUV e: concept ще стане сериен през 2022 година

Въпреки пандемията от коронавирус автосалонът в Пекин стартира при огромен интерес, като една от първите премиери беше на компанията Honda, която разкри външния вид на концептуално крос-купе с електрическо задвижване. То ще бъде в основата на бъдещ сериен модел за местния пазар.


Honda SUV e: concept


Показаният прототип прави впечатление със смелия си дизайн на екстериора, късите свесове и големия пътен просвет. За съжаление, от Honda не показаха как ще изглежда интериорът на автомобила, а също така не разкриха и никакви технически характеристики.

Отличителните черти на крос-купето Honda SUV e: concept са спортен силует, сравнително малка остъклена площ, врати без рамки и защитни елементи по периметър на каросерията. Корпусът определено е много гладък, като липсват външни огледа, камери за заден ход, дръжки на вратите и мигачи.

Светлините на концептуалния електромобил напомнят за актуалната гама от модели на Hoпda, като дават да се разбере, че прототипът не е просто фантазия на китайските дизайнери на марка, а машина, която ще се превърне в бъдещ сериен модел на марката.


Honda SUV e: concept


По време на презентацията на концептуалния SUV представителите на японската компания се фокусираха най-вече на електронните асистенти, с които ще бъде оборудвана серийната версия. Сред тях са система за полуавтономно движение ADAS, която анализира обстановката около автомобила, комплекс от системи за активна безопасност Honda Sensing и нова информационно-развлекателна система Honda Connect.

Тестовете на серийния електромобил на Honda ще стартират през 2021 година, като производството и излизането на пазара са планирани за 2022 година. Моделът ще се сглобява в завода на съвместното предприятие GAC-Honda, като се предвижда на по-късен етап той да се превърна в „глобален“ и да се произвежда (съответно да се продава) и на други континенти.

Снимки: Honda

0 от 500