IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari представи нова уникална кола

Направената по поръчка Omologata е разработвана в продължение на 2 години

Компанията Ferrari представи суперколата Omologata, която е произведена само в един екземпляр. Тя е направена по поръчка на клиент, чието име не се съобщава. В тайна остава и цената на машината.


Ferrari Omologata


Разработката на автомобила е отнела две годи на експертите от подразделението Ferrari Special Projects. Суперколата е построена на базата на модела Ferrari 812 Superfast, от който са наследени само предната оптика и стъклото пред водача.

Дизайнът на машината е в стила на класическите модели на Ferrari от 60-те година на миналия век. Двувратото купе е боядисано в ярко червен цвят Rosso Magma със спортна окраска, спойлер и масивни калници. Задно стъкло няма, вместо него е поставен панел с прорези.


Ferrari Omologata


Промените в салона в сравнение с донора са далеч по-малко, като се свеждат до желаната от клиента персонализация. Седалките са направени от синя кожа и плат Jeans Aunde, а стандартните сребристи акценти са заменени с черни. Добавени са елементи от алуминий и карбон.

Техническите характеристики на Omologata не се съобщават. Стандартното Ferrari 812 Superfast разчита на 6,5-литров бензинов V12, който развива 800 к.с. и 718 Нм въртящ момент. Той се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия и задно предаване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:

Снимки: Ferrari

0 от 500