IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За правото да купиш бъдещ модел на Porsche вече се наддава

Автомобилен музей осигурява място в списъка с клиенти на новата GT версия на 911

Автомобилният музей Petersen организира наддаване за правото да си купите бъдещия GT модел на Porsche, като кампанията е част от годишната гала на институцията за попълването на бюджета й.


Porsche GT


Става въпрос за очаквания с огромен интерес бъдеща версия на Porsche 911, създадена от GT подразделението на марката, която трябва да бъде представена в края на януари догодина.

Обявлението на музея Petersen се появи в популярен в Щатите сайт за търговия и търгове за класически автомобили и наддаването върви, като то дава право само на място в списъка с предпочетените от Porsche клиенти, който естествено, ще е неприлично къс, а колата ще се плаща отделно.

За новата версия на Porsche 911 се знае твърде малко, а информацията, дадена от музея също не е особено задълбочена, като оттам посочват, че става въпрос за „автомобил, продукт на години тестове и работа на инженерите във Вайзах, които осъществяват трансфера на колата от пистата на нормалните пътища”.

С оглед на това, че на единствената снимка, публикувана от музея, има покрита кола – всъщност кадърът е дошъл така от Porsche, то прогнозите за това какъв точно ще е този вариант на 911 не са никак лесни. Все пак, отбелязваме големите странични въздухозаборници и задният спойлер – два елемента, които присъстват при последното поколение на 911 Turbo и 911 Turbo S.

Вече се знае, че в Porsche работят усилено по новите 911 GT3, GT3 Touring и GT3 RS, но прототипите, засечени по време на тестове, не разполагат с тези големи въздухозаборници, така че може би става въпрос за нещо друго.

От друга страна, с оглед на силното присъствие на Porsche в GT състезанията – GT3, GT4 и GTE в Льо Ман, то създаването на серийна версия на някой от състезателните модели едва ли е супер трудна задача. А в по-далечен план, новият GT автомобил може да се окаже първата стъпка към завръщането на Porsche в най-силния клас в Льо Ман при възродените хиперавтомобили.

Но преди това, да видим кой ще спечели наддаването за позицията в списъка с клиенти, като в петък следобед българско време покачването на цената беше стигнало до 6000 долара.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До феновете на порше: Ами ако пуснат втора палачинка? Няма бе! Няма бе! Само ви плаша. Да ама... Ако вземат да пуснат втора палачинка? Майтап бе! Нема се плашите! Да ама ако...