IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Mercedes-AMG GT получи още мощност

Купето и роудстърът се обзаведоха със специални версии Stealth

Компанията Mercedes-Benz обнови суперколата си AMG GT, като основата промяна при модела е увеличението на мощността на 4,0-литровия V8 двигател. В базовия си  вариант автомобилът вече развива 523 к.с., което е с 54 к.с повече от предшественика му. Все още няма информации за „напомпаните“ версии GT C и GT R. 


Mercedes-AMG GT


Доработеният агрегат позволява на AMG GT да ускори от 0 до 97 км/ч (60 мили) за 3,7 секунди, което е с 0,2 секунди по-бързо от преди. Купето може да развие максимална скорост от 312 км/ч, докато при роудстъра този показател е 310 км/ч. Двигателят се съчетава със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Обновеният модел получава и окачване AMG Ride Control с адаптивни амортисьор, заден електронен диференциал с ограничено приплъзване, високоефективни спирачки от композитни материали, а също така литиево-йонен стартов акумулатор и нов решим на движение под името Race.


Mercedes-AMG GT


Освен това, купето и роудстърът ще се предлагат в нова специална версия Stealth. Както става ясно от името, тя ще бъде с напълно черен дизайн на екстериора и интериора. Купето получава черен покрив от карбон, а роудстърът е с мек таван от плат, който е в същия цвят. Едновременно с черната палитра новата специална модификация ще бъде достъпна и в два нюанса на сивото.

Изпълнението Stealth включва и пакет AMG Exterior Night, в който влизат черни спирачни апарати, тъмна решетка на радиатора в стил Panamericana, както и матови черни колела. В салона също се залага на черното, като има специална табелка, подчертаваща уникалността на автомобила.

Още снимки на обновения Mercedes-AMG GT - вижте в галерията:

Продажбите на обновения Mercedes-AMG ще стартират през първата половина на 2021 година, като стойността на модела предстои да бъде обявена.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500