IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа най-мощната Sonata

Версията N Line ще получи двигател с 290 коня

Корейският производител Hyundai представи спортната версия на седана си Sonata. Тя носи името N Line, като ще се появи на пазара в началото на 2021 година. От компанията я определят като „дързък, спортен автомобил, който ще се превърне в отправна точка за запознанство със суббранда N”.


Hyundai Sonata N Line


Sonata N Line получава характерната за всички модели от спортната гама на Hyundai решетка на радиатора, комбининирана с агресивна предна част с три въздухозаборника, фирмени емблеми N Line и 19-цолови джанти.

Моделът се отличава и по сдвоените тръби на изпускателната система, поставени в двата край на снижената черна броня с дифузьор N Line, а също така и с интериора си. В него преобладава тъмен хром, който е комбиниран с червена ивица на волана и спортни седалки.


Hyundai Sonata N Line


Техническите характеристики на седана не бяха разкрити, като това ще стане на официалната му премиера през втората половина на октомври. По данни на изданието The Korean Car Blog, спортният модел ще получи 2,5-литровия турбодвигател GDI от седана Genesis G80, но мощността му ще бъде намалена с 14 к.с. Така моторът най-мощната Sonata ще развива 290 к.с., достъпни при 5800 об/мин.

Агрегатът ще се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия DCT. Теглото на Sonata N-Line е 1545 кг, което е с 240 кг по-малко от Genesis G80. Автомобилът ще получи също така модернизирани спортни спирачки и окачване.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

Снимки: Hyundai

0 от 500