IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Майкъл Джордан се пробва в НАСКАР

Баскетболната легенда вече си има отбор в сериите, за който ще кара единственият чернокож пилот

Легендарният баскетболист Майкъл Джордан основа собствен тим в американския пистов шампионат НАСКАР, като дебютът му ще е догодина. Съдружник на Джордан е една от големите звезди на спорта - Дени Хамлин, който обаче ще продължи да се състезава за отбора на Джо Гибс. Джордан потвърди новината и обясни, че е избрал приятеля си Хамлин за проекта заради познанията на 39-годишния пилот за спорта.


Майкъл Джордан


Пилот на отбора ще е единственият чернокож състезател в шампионата Бъба Уолъс, който вече обяви, че в края на настоящия сезон напуска тима на Ричард Пети.

"Израснал съм в Северна Каролина и родителите ми редовно водеха мен, братята и сестрите ми на състезания - заяви Джордан. - Цял живот съм фен на НАСКАР. За мен е вълнуващо, че с моя приятел Дени Хамлин ще имаме собствен тим, а Бъба Уолъс ще кара за нас.

"В исторически план НАСКАР не е сред шампионатите, в които често се срещат чернокожи собственици на отбори, но сега спортът се променя и това е идеалният момент за нас."

Джордан има шест титли в НБА, а легендата на "Чикаго булс" е запален почитател и колекционер на спортни и редки автомобили - част от колекцията му може да видите тук.

Джордан и Хамлин вече преговарят с НАСКАР за купуването на слот на стартовата решетка, като се очаква да получат този на Germain Racing, като от тима обявиха, че напускат спорта.

0 от 500