IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 от най-опасните европейски автомобили

С тези модели има голям шанс за катастрофа с фатален край

Автомобилните технологии непрекъснато се подобряват, като това води и до намаляване на броя на катастрофите с фатален край. Последите статистически данни категорично показват, че съвременните са далеч по-безопасни в сравнение с тези, които се движиха по пътищата преди време. Съответно, това води до намаляване и на смъртните случаи, въпреки че броят на превозните средства на пътя расте.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) на САЩ публикува резултатите от любопитно проучване, което трябва да установи броя на загиналите при катастрофа с конкретен модел, като той е изчислен на базата на 1 милион регистрирани превозни средства от него. Автомобилите в тази група не са подредени според статистиката.

8 от най-опасните европейски автомобили (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ники ( преди 2 години )
    Все прехвалени бънгий
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    trek ( преди 3 години )
    а Dacia Duster?
  • #12
    3 rate up comment 6 rate down comment
    робин худ ( преди 3 години )
    до 11 хаха не си имал тойота за това толкова ти харесват дас ауто хаха прекрасни автомобили нали трябва да има такива като теб дето вярват в дядо коледа хаха иван ванйов няма да стой гладен я хаха
  • #11
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Ron Jeremy ( преди 3 години )
    По идиотска статистика не бях виждал
  • #10
    8 rate up comment 12 rate down comment
    хах ( преди 3 години )
    Смятай пък ако се блъсне изгнил непремиум оризарник с ламарини от станиол и без изолация управляван от полудял от шума в купето водач кво ше остане от него :-)
  • #9
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сега, според статистиките фолцвагените може да са ковчези на колела, но все пак далеч по-важното е че вратите им се затварят с по-'премиум' звук.
  • #8
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    ако рено не беше забранено за продажби в САЩ и Канада, определено щеше да е номер едно и в тази негативна класация!
  • #7
    18 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много умуване в коментарите, много нещо. А фактите са прости: Краштестовете се извършват с 56 км/ч. При мерцедес с 86 км/ч. А тези автомобили спокойно поддържат 200 км/ч. Какво повече да се обяснява?
  • #6
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 3 години )
    За Ферари и Бентли не са посочени цифри защото статистиката е за смъртни случаи на един милион автомобила, а те нямат такива продажби. Въпреки това са заклеймени като най-опасните автомобили. По тази логика ако от един модел има 2 продадени бройки и единият участва в катастрофа с фатален край, то според статистиката шанса да умрете с този автомобил е 50%.
  • #5
    18 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По изсмукана класация не бях виждал скоро, да кажеш че предишните поколения нямали авариино спиране !? Ами проверете колко модела въобще са я предлагали през 2010-2014-та година. За "500" много ясно че ще е сред първенците по смъртност в държава където повече от половината им автопарк са пикапи от по 3тона.