IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкри цените и моторите на новата Mokka

Кросоувърът е радикално променен, като ще струва минимум 19 990 евро

Новото поколение на Opel Mokka беше официално представено в щаб-квартирата на германския производител в Рюселхайм. Всъщност, дизайнът и повечето технологии на втората генерация на кросоувъра бяха показани още в началото на лятото, а сега от компанията разкриха цените и сроковете, в които той ще се появи на пазара.


Opel Mokka


Както е известно, новата Mokka ще бъде достъпна както със стандартни двигатели, така и в напълно електрическа версия. Продажбите на двата варианта стартират в началото на 2021 година, като цените на базовия кросоувър започват от 19 990 евро. Електрическия вариант струва минимум 32 990 евро, но тази сума е без субсидията за коли на ток, предлагана от властите в повечето държави от ЕС.


Opel Mokka


Дизайнът на кросоувъра стана ясен още преди месеци, като от компанията са категорични, че това е стилът, на който Opel ще залага през следващите 10 години. Кросоувърът е получила обединени с хромиран кант фарове и решетка на радиатора, като този елемент ще стане неотменна част от бъдещите модели на марката. Освен това, Mokka ще се предлага в комбинация от два цвята на каросерията, като контрастни са не само стойките и покрива, но и капакът с решетка на радиатора.

Променени са и габаритите на автомобила, като дължината му е намалена със 125 мм и вече е 4150 мм. Разстоянието между двете оси е почти същото, а обемът на багажника с изправени задни седалки е 350 литра.

Още снимки на новата Mokka - вижте в галерията:

Салонът е изпълнен в минималистичен стил, като новата Mokka получава изцяло цифров кокпит от ново поколение Pure Panel, който се състои от два екрана. Единият е на 12-инчовия виртуален приборен панел, а вторият е 7 или 10-инчов (в зависимост от нивото на оборудване) на мултимедийната система.

В оборудването на модела са включени безкабелно зарядно за смартфон, шофьорска седалка с функция за масаж, адаптивни светодиодни матрични фарове, круиз-контрол, система за наблюдение на околните превозни средства по време на движение и камера за заден ход, която предлага обзор на180 градуса.

В Европа кросоувърът ще се предлага с два базови двигателя – 1,2-литров бензинов с мощност 100 или 130 к.с., и с 1,5-литров дизел със 110 к.с. Те се съчетават с 6-степенна механична скоростна кутия или автомат с 8 предавки. Задвижването е само към предната ос.

Още снимки на електрическата Mokka - вижте в галерията:

Електрическият вариант Мokkа-e разчита на електромотор със 136 к.с., който се зарежда от батерия с капацитет 50 кВт/ч. Тя осигурява пробег от 324 км по цикъла WLTP, като максималната скорост е ограничена на 150 км/ч. Батерията се зарежда до 80% за 30 минути, като Opel предлагат гаранция за нея от 8 години или 160 000 км пробег.

Снимки: Opel

0 от 500