IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето ги новите BMW M3 и M4

Снимки на двата модела се появиха преди официалната премиера

До официалната премиера на новите BMW M3 и M4 остават броени часове, но снимки на двата автомобила изтекоха в интернет.


BMW M3/M4


Дизайнът на машините е доста изразителен, като главната му особеност са огромните „ноздри“ на решетката на радиатора. При купето M4 е са допълнени от хоризонтални планки, капак с вентилационни прорези и 4 тръби на изпускателната система, вградени в задния дифузьор.

На фотографиите ясно се вижда и спортни седалки с каркас от карбон, като и спирачните механизми с цветни дискове. При новото BMW M3 (G80) дебютира и малахитовият металик Isle of Man Green, като това ще бъде основният цвят за модела.


BMW M3/M4


Технически двата автомобила са идентични, като под капака им е поставен 3,0-литров битурбо мотор с 6 цилиндъра, който може да се съчетава с механична скоростна кутия или с автомат. Задвижването е към задната ос или към четирите колела.

Мощността на редовия двигател, който вече е добре познат от кросоувърите BMW X3 M и X4 M, в обичайния вариант е 480 с. И 600 Нм, а при версията Competition достига 510 к.с. Началните нива на моделите са с ръчни скорости, а спортният автомат M Steptronic и система за задвижване на четирите колела стандартно влизат в оборудването на версията Competition. Срещу доплащане те ще се предлагат и при машините с 480 коня.

Още снимки на новите BMW M3 и M4 - вижте в галерията:

Освен седан, купе и кабриолет в семейството M3/M4 за първи път ще се появи и комби. Компанията вече потвърди, че е дала „зелена светлина“ на проекта M3 Touring, като разработката на автомобила е в начален стадий и той трябва да бъде представен през 2022 година.

Снимки: Bimmerpost

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    не е нужно да си учил дизайн, за да ти се повръща от извращения като това.. нали? Тия дето са учили и са направили това - да се върнат в училището и да четат още... 10на години поне.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    111 ( преди 3 години )
    Подиграват се с клиентите си. Знаят че са толкова тъ.пи че ще ги купят.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И БМВ и Ауди в момента правят изключително грозни коли. Навсякъде безмислени нефункционални решетки и фалшиви отвори. Мешаница от линии като дялани с теслата. Огромни аусписи, като някакви тромбони, и то по много. И това е от 3 цилиндрова 1 серия до М4 и от А1 до Q8
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тройката е с предницата на четворката!
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Който тук е дипломиран дизайнер и работи като такъв в премиум автомобилна марка да вдигне ръка. Останалите да наблегнат на остроумието , може пък някой да ги чуе.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Проблемът при бмв е , че като промени нещо във визията става страшно по форумите . Изключително консервативни клиенти и фенове. А всъщност в старата история на бмв моделите са и с по големи решетки от тези. За Мен Новата Визия Е Интересна.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ...!? ( преди 3 години )
    след тоя НОС, следват пипала и хоботи!
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    хаха ( преди 3 години )
    На това ще отива прякор "БМВ Бобър".
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    единствения проблем е този номер чието място е зад бронята или под капака или като в щатите без регистреционни номера
  • #5
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най грозното М3 в историята. И като се замисля единственото грозно М3. Всички предишни модели имат доста приличен вид. Даже Е46 и Е92 може да минат за красиви автомобили.