IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz вкарва 1000 спортни коли в сервизите си

Причината е дефект в блока за управление на двигателя на моделите AMG GT, GT S и C63

Германският производител Mercedes-Benz обяви сервизна акция, която ще засегне близо 1000 спортни автомобила на марката. От диагностика и ремонт ще се нуждаят моделите Mercedes-AMG GT, GT S и C63, произведени през периода 2015-2018 година.


Mercedes-AMG GT


Проблемът при тях е в работата на електронния блок за управление на двигателя. Оказва се, че ако моторът не бъде стартиран в продължение на 67 часа, компютърната програма дава грешка, след което се наблюдава несъответствие в нивата на отделяните от силовия агрегат вредни емисии.

Собствениците на проблемните коли вече са уведомени и са поканени в сервизи на компанията за отстраняване на неизправността. Автомобилите ще бъдат положени на диагностика и при необходимост ще им бъде обновено програмното оборудване на двигателите.

За модела Mercedes-AMG GT това е втора сервизна акция за тази година. Предишната засегна спортния автомобил заедно с Mercedes-AMG C-Class и кросоувъра GLC. При 500 бройки от тези три модела беше установен проблем със софтуера за управление на системата за стабилност и се наложи те да посетят сервизи на германския производител за ремонт.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500