IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендата „Льо Ман" започва нова ера

Peugeot се завръща в състезанието, предстои и възраждането на други хиперколи

Третата поредна победа на Toyota в „24 часа на Льо Ман” слага край на ерата прототипи LMP1, които ще бъдат заместени още новия клас Хиперавтомобили и LMDh, където ще са видоизменените прототипи, използвани досега, без хибридно задвижване, базирани на колите от LMP2.


Прототип Toyota GR Super Sport


Кои обаче ще са компаниите, които ще се включат в новия клас за хиперавтомобили (LMH)? Естествено, голямата новина от миналата седмица беше завръщането на Peugeot, като френската компания потвърди, че ще се бори с Toyota по новите правила.

Предишните кандидати, които дори участваха в срещите по оформянето на новите правила: Ferrari, McLaren и Aston Martin, засега нямат планове да участие в новия клас, макар и по различни причини. Италианците поддържат интереса към LMH с твърдението, че компанията „гледа към Льо Ман” и е напълно вероятно един ден, когато правилата влязат в сила Ferrari да се върне в състезанията за издръжливост на най-високо ниво.

В McLaren все още залагат на развитието на тима на компанията във Формула 1, който се бори с финансови трудности, а пък в Aston Martin се смени посоката на развитие, след като в компанията влезе Лорънс Строл, който зачеркна плановете за Льо Ман и ще превърне Racing Point в заводски тим на Aston Martin във Формула 1 догодина.

Да видим какво можем да очакваме от автомобилните производители в Льо Ман в близко бъдеще (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Като гледам свършено е с вурстовете, че нямат пари да си платят глобите по дизелгейт. А вагонетките щели да си обединяват продажбите с китайците от SAIC, че сами не можели да покрият средните стандарти за емисии в ЕС и ще трябва да плащат още солени глоби. Технологични смешници.
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Мдам ( преди 3 години )
    Свърши се с джапанките.