IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, ако си поръчаш спортна кола... от Alibaba

Блогърът The Inja едва ли отново ще се довери на интернет за покупка на автомобил

YouTube блогърът The Inja неочаквано разкри измамна схема, която се използва за продажба на фалшиви премиум коли на китайския уебсайт Alibaba.


Qiantu K50


След като видял обява за продажбата на електрическия суперавтомобил Qiantu K50 (на снимката) само за $ 31 000 (поне четири пъти по-евтино от пазарната стойност), блогърът не можал да устои и направил поръчка. За негова изненада обаче, в контейнера, който му доставили, имало малък електрически хечбек от неизвестна марка, напомнящ външно на Smart. Освен това колата била направена от евтина пластмаса и снабдена с миниатюрни колела.

Заслужава да се отбележи, както самият купувач признава, че обявата не съдържа нито името на модела, нито негова снимка. Това обаче не притеснило блогъра, защото цената била твърде атрактивна. Нещастният купувач успял да получи обезщетение от продавача само след като видеото, публикувано в YouTube с всички подробности за покупката, бе изгледано няколкостотин хиляди пъти. Продавачът се съгласил да признае измамата и да върне парите само при условие, че блогърът премахне видеоклипа.



Електрическото купе Qiantu K50 със задно задвижване на китайската компания Qiantu Motor дебютира на изложението в Женева през 2014 г. Моделът е оборудван с електромотор, който развива 400 коня и 650 Нм. От място до 100 км/ч китайската електричка със собствено тегло от 1685 кг ускорява за 5 сек, а максималната му скорост е електронно ограничена на 200 км/ч. Серийното производство на модела се планира да започне в Северна Америка. Официалната цена на Qiantu K50 е 125 000 долара.

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    КОКО ( преди 3 години )
    Ми какво и е на колата много си му отива на момчето
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Румбо ( преди 3 години )
    Лъжа и измама.Все ще му повярва някой обаче.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Този със сигурност е знаел какво купува и се опитваше да изглежда изненадан. Направил си е клипчетата, ще има доста гледания, разопакова всичко, покарал си е голф количката и си е взел парите обратно. Изглежда даже ще е на печалба. Интересно е защо не са му изпратили електрическа суперкола за деца с батерии, даже може и като бонус и дистанционно за родителски контрол. Тогава и парите нямаше да може да си поиска.
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Ozonekilla ( преди 3 години )
    Той с гледания ще си ги избие тези пари, не го жалете. Всичкото е за контента.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    отСидней Австралия ( преди 3 години )
    Ама ти сериозно ли написа статия по клипче от интернет? Как се сети, уникален си, наградата Пулицър ти е в кърпа вързана
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами това е пълен балък, който си заслужава съдбата. Ако беше в бг, щеше да хвърля чанти от балкона с по 40К долара след телефонно обаждане.... Да си я кара със здраве, китайската суперкола!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 3 години )
    казва че колата му е струваа 20 и нещо хиляди плюс 2 хилки за нещо и още 9 за друго и общо му е излязла за 40 000$
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Официалната цена на Qiantu K50 е 125 000 долара." - Мисля че чух да казва 40 бона (40grants)