IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-разпространените митове за батериите

Наистина ли електромобилите работят по-зле на студено, и опасно ли е да зареждате смартфона цяла нощ?

Посягането към зарядното и контакта вече е неотменна част от живота ни. Дори спряхме да се оплакваме, задето преминахме от ежеседмично към ежедневно зареждане на смартфоните си. И, по всичко личи, ще трябва да привикнем и към зареждане на автомобилите.
Самата технология на батериите обаче се движи по-бързо от нашите познания за тях, и води до появата на доста митове. Някои от общоприетите схващания са верни, други - напълно погрешни, както обясни експертът от Кеймбриджския университет Кент Грифитс пред Wired.


9-те най-разпространени мита за батериите (ГАЛЕРИЯ):

 

 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Стигнах до тука: "Батериите работят по-зле на студено: ГРЕШНО" и се отказах да чета повече! Пишете му платена статия и му бройте електрохонорара на тоя "експерт". И понеже гледам някои се обаждат да ръкоплещат даже и на тази простотия - батериите имат много малък температурен диапазон, в който работят добре - през останалото време дали на + или - работата и капацитета дават фира. Егати парното, дето харчи по 30% от 100 кВатова батерия - то полвин софийски квартал ли топли бе?! Мани беги!
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    БНТ ( преди 3 години )
    "БНТ "В кадър" - Електрическият автомобил" е качено в тубата. Оригинално название на документалния филм: "Електруум мобиле". От 14:00 мин. ще видите един нашенец, който кара електрически конверсии с оловни акумулатори още от СОЦ-а, ел. Трабант, Запорожец, Фиатове.. Живее на 4 ет. и ги зарежда с кабел от балкона. Та той казва, че на електрическата си кола може да разчита много повече зимата, отколкото на бензиновата, защото тя винаги "пали" и винаги работи ;)
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Така е ( преди 3 години )
    За студеното и северните страни писах, че батериите са по-добре. Но българските капацитети им е трудно да се обясни. Една батерия се скапва по-бързо в Испания от колкото в Норвегия. Особено ако няма охлаждане, като Лийф, Е-голф и други.