IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Lexus LS пристигна в Европа

Флагманът на марката получава допълнителни опции и разширено оборудване

Световната премиера на обновения флагмански седан LS на Lexus се състоя през юли, а сега японската компания представи и версията за Европа. За страните от ЕС моделът ще е достъпен само с в един вариант на задвижване, като получава модернизиран дизайн и разширен списък от технологии.


Lexus LS


На външен вид обновеният LS за Европа не се отличава от останалите варианти на модела. За разлика от тях обаче, седанът ще се предлага единствено във версията 500h, докато модификацията с LS 500 с 3,5-литров бензинов двигател V6 с двойно турбо отпада за тези пари, което е напълно разбираемо с оглед на новите екологични стандарти в ЕС.

Хибридният LS 500h вече предлага подобрени динамика и комфорт, благодарение на обновената литиево-йонна батерия. От японския производител твърдят, че връзката между акумулатора и електромотора осигурява по-плавно и равномерно ускорение, като в същото време двигателят с вътрешното горене работи на по-ниски обороти.


Lexus LS


Обновеният Lexus LS, който ще се предлага в Европа, получава също така нови гуми, адаптивно регулируемо окачване (AVS), стабилизатори с напречна устойчивост и по-комфортни седалки. Седанът може да се похвали още с цифрово огледало в салона, адаптивни дълги светлини BladeScan (AHS) и функция за откриване на пешеходци с панорамен обзор на 360 градуса.

Модернизирана е и информационно-развлекателната система, като тя се управлява от нов 12,3-инчов сензорен екран, разположен под ъгъл към шофьора. Apple CarPlay и Android Auto влизат в стандартното оборудване на модела.

Още снимки на обновения Lexus LS - вижте в галерията:

Снимки: Lexus

0 от 500