IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eлектрическият Ford F-150 ще получи над 450 конски сили

Американският производител показа как се справя версията на ток (ВИДЕО)

Компанията Ford продължава подготовката за пускането на пазара на новото поколение на пикап F-series. Продажбите на 14-та генерация на най-популярния модел в САЩ – F-150, стартират през есента, като вече е известно, че той ще получи и напълно електрическа версия.


Ford F-150


От Ford публикуваха видео, в което е показано как се справя бъдещият F-150 EV (така ще се казва електрическият пикап). То е заснето по време на изпитанията на модела, чиято поява на пазара е планирана за 2022 година.

Подробности за версията на ток засега липсват, но все пак от компанията-производител разкриха, че тя ще получи два електромотора, чиято съвкупна мощност ще превишава тази на всеки стандартен Ford F-150, предлаган на пазара в момента. Сега най-мощният вариант на пикапа е F-150 Raptor, който разчита на 3,5-литров V6 EcoBoost с 456 к.с. и 691 Нм. А това означава, че „зеленият“ F-150 ще има повече коне под капака.



Освен това, от Ford отбелязват, че електрическата версия на пикапа ще предлага „най-бързото ускорение“ (не се уточнява дали става дума за семейството F или за електрическите модели от този клас като цяло). Товароподемността на товарната машина на ток ще бъде увеличена за сметка на голям багажник, който ще се появи на мястото на двигателя с вътрешно горене.

Снимка и видео: Ford

0 от 500