IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виетнамци представиха официално своя „Президент“ за 164 000 долара

Луксозният кросоувър на VinFast ще излезе в ограничен тираж и ще се продава в Европа

Компанията VinFast от Виетнам официално представи своя премиум-кросоувър с името President. Неговата премиера беше напълно очаквана, тъй като снимки и част от техническите подробности на автомобила бяха разкрити през последните седмици.


VinFast President


Всъдеходът ще излезе в ограничен тираж от 500 бройки, като цената на базовата версия е 164 000 щатски долара. Тя се обяснява с факта, че всички внасяни във Виетнам автомобили се облагат с много високи данъци и автомобил с подобни характеристики би струвал дори повече на местния пазар.

Самата идея за пускането на подобен модел е по-скоро имиджова, като трябва да покаже възможностите на новата марка. В компанията обаче се готвят да продават President в Европа, Русия и САЩ, което показва сериозни намерения.


VinFast President


Оборудването за всъдехода ще се произвежда във Виетнам, но с лицензи на компаниите BMW, Bosch и General Motors. Под капака на автомобила е поставен 6,2-литров двигател на GM, който развива мощност от 420 к.с. и 624 Нм. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,8 секунди, а максималната скорост е 300 км/ч.

Салонът на VinFast President е също в премиум-изпълнение, като се залага на скъпи естествена кожа и дървесина. Приборният панел е цифров, а в оборудването на модела влизат най-съвременните технологии за помощ на водача.

Още снимки на луксозния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Vinfast

0 от 500