IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри цените на новата S-Class

Седанът излиза на пазара в Германия в 5 различни варианта

Германският производител Mercedes-Benz разкри цените на новото поколение на седана S-Class, което вече се предлага на вътрешния пазар. Лимузината е достъпна в 5 варианта - както със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела.


Mercedes-Benz S-Class


Най-достъпната версия е Mercedes-Benz S350d, която в автосалоните в Германия струва 93 438 евро. Тя е оборудвана с 2,9-литров турбодизел, развиващ мощност от 286 к.с. и 600 Нм. Двигателят се съчетава с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Тази версия е достъпна и със задвижване на четирите колела, като тук минималната цена е 97 150 евро.

Следващият вариант на флагмана на марката – S400d 4Matic, е оценен на 103 994 евро, като тук клиентът получава дизелов двигател с мощност 330 к.с. и 700 Нм. В този случай ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,4 секунди.


Mercedes-Benz S-Class


В гамата на водела следва версията S450 4Matic, при която 3,0-литровият бензинов турбомотор развива 367 к.с. и 500 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди, а цената стартира от 106 650 евро.

Най-скъпият, поне засега, вариант е S500 4Matic - 115 130 евро. При него същият този двигател вече предлага 429 к.с. и 520 Нм. Този седан достига 100 км/ч от място за 4,9 секунди.


Mercedes-Benz S-Class


Разбира се, опциите за модела струват доста пари. Например, за 3D-дисплей клиентът трябва да доплати 1148 евро, системата MBUX е оценена на 626 евро, амбиентното осветление струва 2192 евро, завиващата задна ос добавя 1508 евро, а задната въздушна възглавница се предлага за 580 евро.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Относно таблетите: ами то вече всички са така, по-евтино е. А мергелчето на нищо не прилича - отпред кореец, отзад японец... А да, да не забравя - аз съм бедняк, дето не се е качвал на такава кола и не мога и да си мечтая. Отделен въпрос е, защо бих мечтал за това парвенюшко тенеке за богати наивници.
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Bsb ( преди 3 години )
    От пръв поглед прилича на Ауди *** дизайнерите всички нови коли единтични провалл,....
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ок ( преди 3 години )
    Супер си е бенца, много разбиращи в България, много нещо, повечето не може да седнете в такава кола, да не говорим да я имате, а относно таблетите до две години всички марки ще са така, тогава за какво ще мрънкате незнам!
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Интериора - две таблетчета, заковани с пирон и малко дървени дъски за лукс. А за чалга феновете има амбиентно осветление баш кат в дискотиеката.
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И последен въпрос: Найлоновата торбичка на решетката серийно ли е, или се доплаща?
  • #12
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Отпред мяза на нищо, с решетка на мерцедес /решетката, вече традиционно върви с найлонова торбичка на нея/ . Отзад мяза на нищо, без решетка на мерцедес.ПП. Не знаех, че за да коментиръм Съ-класата трябва да притежавам поне две Съ-класи. Много извинявайте, Съ-класа собственици. Мисля и занапред да коментирам.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Чичо Митко ( преди 3 години )
    Ами явно повечето коментари са От Капацитети имащи поне по две S класи.Ех Българино Българино.....селска работа ,а?*** гадния Мерцедес.За цвета има ли коментари??????
  • #10
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дизелът никога не може да бъде премиум. Нафтова печка, трактор, комбайн *** дойди. Но лимузина на нафта... и то за хора с възможности
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Естествено, че интериора ще го направят за тези които най-много купуват, а те са на изток - за тях дори чашите за шампанско вътре са ги заменили с чайници.
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Йс ( преди 3 години )
    Интериора е изкопиран от Тесла