IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обедини минало и бъдеще в новия модел Z

Японският производител показа как ще изглежда купето Z Proto

Компанията Nissan представи купето Z Proto, което засега още е концептуален модел, но серийната му версия ще трябва да се превърне в достоен заместник на сегашното 370Z.


Nissan Z Proto


Екстериорът на прототипа препраща към половинвековната история на спортните коли от семейството Z. С ярко-жълтия цвят на каросерията Nissan отдава почит на първото поколение на моделите си 240Z и 300ZX, докато формата на капака и фаровете напомня за оригиналния Fairlady. Според замисъла на главния дизайнер на компанията Алфонсо Албайс, двата полукръга в светодиодите трябва да предизвикат асоциации с JDM-модела 240ZG.

Правоъгълната решетка на Z Proto като размери е аналогична с тази на 370Z, но също препраща към миналото. На свой ред задните светлини са съвременна интерпретация на кърмата на втората генерация на 300ZX. Най-разпознаваемата „историческа“ черта на прототипа обаче е неговият характерен профил, който е комбиниран с нови карбонови елементи, подобряващи аеродинамиката, 19-цолови джанти и двойка кръгли тръби на изпускателната система.


Nissan Z Proto


Салонът на наследника на Nissan 370Z умишлено е направен, да изглежда съвременно. В него има 12,3-инчов цифров приборен панел, нов многофункционален волан, както и пълноценна мултимедийна система. Ръчната спирачка е стандартна, а не електрическа, а скоростната кутия е 6-степенна механична, но като опция се предлага и автомат.

Засега производителят разкрива само габаритите на модела, но не и останалите му характеристики. Дължината на Z Proto е 4380 мм, широчината – 1850 мм, а височината – 1310 мм. Така спортната кола е с 14 см по-дълга и по-широка от предшественика си.

Още снимки на автомобила - вижте в галерията:

За двигателя е известно само, че ще бъде V6 с две турбини. Ако се вярва на слуховете, моделът ще получи името Nissan 400Z и ще разчита на мотор с 400 к.с., поставян на Infiniti Q60.

Снимки: Nissan

0 от 500