IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се обезценяват скъпите автомобили за 3 години?

При луксозните модели стойността пада средно с 35% за този период

Покупката на употребяван автомобил спестява сериозна сума пари, тъй като след 3 години стойността му с близо 38,2%. Това показва проучване на сайта TC, чийто експерти посочват, че това е отлична сделка, тъй като за този период превозното средство все още няма сериозни повреди.

Основите причини за намаляване на стойността са два. Първата е, че в последно време се увеличава популярността на автомобилите под наем, която отказва много хора от инвестирани в скъпи автомобили. Втората се крие във факта, че пазарът на употребявани луксозни коли расте непрекъснато и ако те не губеха от цената си, никой нямаше да ги търси.

Как спада стойността на някои популярни модели за 3 години – вижте в галерията:


На фона на тези данни може да се направи извод, че скъпите модели губят средно по 35% от стойността си след 3 години експлоатация. Това превръща посочените автомобили в добро предложение на вторичния пазар, но трябва да се отбележи, че тяхната поддръжка не е никак евтино удоволствие.

0 от 500