IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец възражда марката ЗИЛ

Първият модел ще бъде всъдеход с името "Полковник"

Съветската марка ЗИЛ ще бъде възродена, като първият автомобил ще бъде всъдеход с името Colonel ("Полковник"). Засега се знае малко за автомобила, като според източници правата върху закрития през 2013 година бранд са купени от американски милионер, който засега предпочита да остане в сянка.


ЗИЛ - прототип


Новият ZIL Colonel ще се задвижва от 6,4-литров V8 двигател на американската марка Jeep, което трябва да му даде доста добра динамика. Всъдеходът ще бъде рамен и на първо време ще се предлага само с едно ниво на оборудване, но напълно ще отговаря на световните стандарти за луксозни автомобили. Прототипът дори вече е готов.

Интериорният дизайн предполага, че новият собственик на марката е родом от бившия СССР, като добре е запознат с характеристиките на автомобилите ZIL. Това се доказва от факта, че инструкциите на приборния панел са написани на руски и на английски език, а оформлението на салона е вдъхновено от духа на "военния" ЗИЛ.


ЗИЛ - прототип


Съобщава се също, че Министерството на отбраната на САЩ вече е проявило интерес към новия модел. За военни цели ще бъде създаден специална версия с по-малко причудлив турбодизелов двигател, както и с бронезащита и възможност за инсталиране на оръжия, например картечница. Заслужава да се отбележи, че в момента прототипът се тества във военна мисия в Близкия изток.

0 от 500