IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S8 се оказа по-бързо от обявеното

Тестове на спортния седан показаха впечатляващи резултати (ВИДЕО)

Германският спортен премиум седан Audi S8 предлага прекрасна динамика благодарение на мощния си силов агрегат. Блогърите от YouTube-канала CarWOW проведоха изпитания на автомобила, като измериха времената за ускорение от 0 до 100 км/ч и до 100 мили в час, както и за изминаване на 1/4-миля. Резултатите се оказаха впечатляващи.


Audi S8


Под капака на автомобила е поставен 4,0-литров V8 двигател, който развива 571 к.с. и 800 Нм. Още в базовата си версия Audi S8 получава система за задвижване на четирите колела и активен диференциал, а единственият проблем при бързото ускорение е теглото на седана - 2400 кг.

Въпреки това, резултатите се оказват по-добри от обявените от производителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,25 секунди, което е с 0,55 секунди по-бързо от заявения от Audi показател. Времето за достигане на 100 мили в час от място е 8,09 секунди, а 1/4-миля се изминава за 11,52 секунди.



По този начин спортната версия на новото A8 се оказва достоен конкурент дори на някои суперколи, предлагани на пазара.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500