IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Cayenne GTS получи уникална изпускателна система

Чуйте как звучи новото творение на отдела за акустика на бранда (ВИДЕО)

Компанията Porsche представи нова изпускателна система, която ще се предлага като опция за модела Cayenne GTS Coupе. Двупоточната магистрала с централни овални накрайници позволява от V8 двигателя да бъде изваден впечатляващ звук, напомнящ на този на машините от клас GT.


 Porsche Cayenne GTS Coupe


Новата изпускателна система е дело на Йорг Винкел – бивш шеф на отдела за акустика на Porsche, който напусна компанията през 2018 година и остави управлението на Щефан Хадер. Работата над системата е продължила повече от 4 години, като в крайна сметка инженерите са постигнали уникално звучене.

За това помага най-вече особената конструкция. Винкел предлага напълно разделени тръби (магистрали) от десния и левия ред цилиндри, като добавя два канала с подвижни клапи. Когато те са затворени, отделените от двигатели газове се придвижват по допълнителен канал до камерата на заглушителя, след което се връщат и се изхвърлят навън. В този случай звукът е по-тих, но наситеността на ниските честоти се запазва.


 Porsche Cayenne GTS Coupe


Положението на клапите зависи от оборотите на двигателя и натоварването, затова силата и тоналността се променят непрекъснато. Звукът остава чист и обемен в целия диапазон на обороти, като част от магистралите играят ролята на резонатор, който премахва ненужните шумове и вибрации.

Задвижването на Porsche Cayenne GTS Coupe става с 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 460 к.с. и 620 Нм въртящ момент, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия Tiptronic S. Окачването е снижено с 20 мм, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди.



Снимки и видео: Porsche

0 от 500