IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как ще изглежда възродената легенда Jawa

Classic Legends подготвя електрическа версия на най-продавания чешки мотоциклет в историята

Легендарната чешка Jawa ще възкръсне като електрически мотоциклет, потвърди индийската фирма Classic Legends, която държи лицензните права върху марката.


Jawa Electric
Илюстрации: ElectricVehicleWeb
 
  
Компанията, която е част от гиганта Mahindra, и сега произвежда мотопеди под марката Jawa за вътрешния си пазар, но се готви за глобална пазарна инвазия именно с електрически модел.

Показаният тук дизайн, дело на Сриджит Кришнан и Electric Vehicle Web, вероятно очертава с голяма точност как ще изглежда бъдещият модел.


Jawa Electric

  
Той е любопитна комбинация от ретро елементи и модерен стил, и подчертано напомня на някои от най-търсените мотоциклети на Jawa в миналото, като 350 Perak. На мястото на двигателя е монтирана огромна литиево-йонна батерия, а резервоарът е превърнат в багажник, където ще се прибират и кабелите за зареждане.
  
 
Jawa 353
Jawa 353 от 1958 година
  
  
Jawa се ражда през 1929 година в Прага, след като Франтишек Янечек откупува мотоциклетното поделение на легендарната германска Wanderer. Името всъщност идва от първите срички на Janecek и Wanderer. Вече при социализма компанията се развива много бързо и през 50-те вече е един от най-важните производители в световен мащаб, изнасяйки за над 120 държави.

0 от 500