IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLS се оказа най-безсмисленият еко-автомобил

Германският всъдеход убедително изпревари 4 други модела

Представители на германската екологична организация Deutsche Umwelthilfe в близките дни ще посетят централата на Mercedes-Benz в Щутгарт, за да връчат една истинка награда. Дали обаче домакините ще я приемат, предстои да разберем.


Mercedes-AMG GLS 63 4Matic +


Еколозите проведоха допитване между 18 000 души, които трябваше да посочат „най-безсмислената“ екологична кола. В крайна сметка 5 модела получиха най-много гласове - BMW X7, Range Rover Sport SVR, Audi Q7 (plug-in), Volkswagen Amarok и Mercedes-Benz GLS, като победител е последният. Той и ще получи наградата „Златен лешояд“ за продукт, замърсяващ околната среда.

Оборудваният с 4,0-литров V8 битурбо мотор с мощност 612 к.с. и  всъдеходът на Mercedes взе над 33% от гласовете на участвалите в допитването. „Отличена“ е версията Mercedes-AMG GLS 63 4Matic +, чиято дължина е 5200 мм, а теглото – 2500 кг. Нивата на вредни емисии СО2 при този модел са 288 гр/км, което кара все повече екологични организация да настояват за спирането на производството на такива SUV-модели.


Mercedes-AMG GLS 63 4Matic +


"Тези гигантски джипове са изключително вредни за климата и не се вписват в нашите градове. Производителите популяризират тези убийци на климата с огромни бюджети, като се твърди, че те са незаменими за„ градския начин на живот “, обосноваха решението си еколозите. 

През миналата година наградата „Златен лешояд“ беше връчена на компанията за производство на шоколадови изделия Nestlé заради прекомерната употреба на пластмасови опаковки.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ще уважавам мнението на тези еколози,само ако по 5 минути на ден събират отпадъци в природата.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Василев ( преди 3 години )
    Ние се чудим що тия *** стоят на Орлов мост, а те просто взимат по 50-ка на ден - доста повече, отколкото ако ходят на мижавите си работни места. ***...И скара/бираджиите и те.Олио да ги попари све!
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Мдаа... всеки GLS пирон в ковчега на климата..Това е защото Мерцедес продават милиони от GLS... "като се твърди, че те са незаменими за градския начин на живот " - не знаех, че Mercedes рекламират GLS за градски автомобил...Иначе си е безсмислен :-)
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    4,0-литров V8 битурбо от който еколози се боят, добро заглавие на реклама за тези оценяващи доброто старо време.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    а бе 6-ти ( преди 3 години )
    Ми, ти какъв го дириш в тая "лоена" държава!? Що не идеш у "любимата" ти Франция, да речем, там да чистиш офиси?! Ама то, те там е *** ....
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ами ти що караш по цариградско ве мой? Нали е време да се слезе от колите? Да да знам, че при теб е различно, знам, че не можеш да мислиш, трудно е.. Научи се поне да си затваряш устата и да си задържаш пръстите когато темата надвишава интелектуалния ти капацитет
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до 2Ами време е да се слезе малко от колите, каква е тая миграция от Люлин до Младост с кола през центъра? Къде го има това, работя на Цариградско и всеки ден карам по него и знам какво е. И това за транспорта, че няма такъв или е неродовен и некомфортен не го приемам. Сега покрай Ковид-а може би е по-рисков, но трафикът си е години и то доста.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Прррр ( преди 3 години )
    Само премиум автомобили...
  • #3
    14 rate up comment 2 rate down comment
    ELEVATE ( преди 3 години )
    С каквато и еко кола да си, пред теб е дизелак и мета черни турлуци, след него издухал бензин и мята синя смрад на масло. Няма да се спират от движение коли без DPF и катализатор, защото Андрешко е избирател на мафията и тя си го котка като си затваря очите. Нищо че по закон без катализатор не минаваш ГТП ... И така се завърта омагьосаният кръг у нас. И животът в града е като в рибен развъдник - всеки с.ре в устата на другия...
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Без трафик по Орлов мост може, но виж какво е по малките улици, където се пренасочва този трафик. По Оборище и Черковна са кола до кола в двете посоки, едва се движат и мирише ужасно на газове. Така че липсата на трафик на Орлов мост води до по- голямо замърсяване.А това, че София не е предвидена за толкова хора и коли е друг въпрос