IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекорд на Porsche Panamera предизвика спорове

Производителят на спортни коли потвърди, че е подобрил най-доброто постижение на Северната дъга

Наскоро пресслужбата на Porsche обяви, че най-мощната версия на популярния модел Panamera е записала рекордно постижение на Северната дъга на „Нюрбургринг” – обиколка 7.29,81 минути. Рекордът е за „премиум автомобили с 4 врати”, според уточнението на компанията, като се очаква тази най-мощна версия на Panamera да получи означението Lion. Също така от Porsche правят и уговорката, че този рекорд важи за серийни автомобили от категорията на луксозния клас.


Porsche Panamera рекорд 2020


Рекордът е от 24 юли, зад волана е бил пилотът Ларс Керн, който през 2016 с Panamera Turbo с 550 конски сили постигна 7.38,46 минути за обиколка на Северната дъга. Дали обаче този рекорд няма да се окаже №1 само сред версиите на Panamera?

Защото доста по-спортно настроени машини вече записаха по-добри постижения, като също са серийни и отговарят на характеристиките на Panamera. Налице са три примера за по-бързи седани или фастбек модели от Panamera, които обаче се отличават с това, че всички те са доработени от тунинг или моторспорт подразделенията на компаниите, които представляват.


Porsche Panamera рекорд 2020


Mercedes-AMG GT 63 S постигна 7.25,41 минути за обиколка на Северната дъга, Jaguar XE SV Project 8 слезе на 7.18.36 минути за обиколка, а Lynk & Co 03 Cyan, който не попада сред луксозните модели, но пък е близък роднина на състезателните машини от WTCR, записа обиколка на 20-километровото трасе за 7.20,1 минути.

Официалната информация от Porsche относно новата най-мощна версия на Panamera все още се бави, но се очаква, че автомобилът ще получи подобрения по шасито и двигателя, по-строга електроника, която следи за накланянето на колата в завои и нови гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, като те и електрониката ще са в списъка с опции.

Официалната премиера на Panamera Lion, ако прогнозата за името се окаже вярна, трябва да се състои в края на този месец, като има сериозна вероятност означението да си остане Panamera Turbo. А очакванията за повишаването на мощността на новата версия се колебаят между 750 и 830 конски сили, като и в двата случая резултатът ще е впечатляващ.

 

Снимка и видео: Porsche

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Глиган ( преди 3 години )
    Кофа със болтове и гайки,но скъпа.ваген както винаги, проблемен автомобил.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 3 години )
    Фолксваген 100% лъжат!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да но е допълнително тунингован,а не слязъл от конвейра. За да го получиш този шмерц,трябва д аси го купиш и да налееш допълнително още един кош пари за да стане толкова бърз,а Пирше слиза от конвейра на завода и отива на пистата за рекорда. Ако бе прочел написаното за другите коли,но с уговорката,че те са допълнително тунинговани.....
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Смешни са ми тези рекорди. Има само една серийна кола която е с най-добро време на Ринга. Всичко друго е... най-бързият червен седан каран от еднокрак шофьор в 8 сутринта без да е закусил
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В този случай Мерца е много по-бърз!