IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обикновените американци обичат Ford, а богатите – BMW

Продължило 10 години проучване разкри „автомобилните“ вкусове зад океана

Анализатори от агенцията Brand Intimacy Study обявиха резултатите от свое мащабно изследване, продължило 10 години. То показва, че с най-голяма популярнот сред жителите на САЩ се ползват автомобилите на Ford.


Ford F-150


Подобно твърдение едва ли е изненада, тъй като местният производител е оставил най-голяма следа в историята на страната още 1903 година, когато Хенри Форд създава компания, носеща негово име. Това си личи и от резултатите за 20219 година, когато най-продаваният автомобил в Щатите отново е пикапът Ford F-150 (на снимката).

Оказва се, че Ford, като марка, поддържа най-близки връзки със своите клиенти в сравнение с останалите производителите. Затова и марката е предпочитаната предпочитана пред нейните конкуренти. За определяне на популярността на бранда е използвана „емоционална наука", която дава количествена оценка на отношението на хората към отделната марка. 


Brand Intimacy Study


В изследването Ford печели с резултат 64,9, а на второ място е друг американски бранд – Jeep (60,0). На трета позиция се нарежда BMW – 55,0, като баварският производител изпреварва минимално Chevrolet (54,5). В Топ 10 влизат още Toyota, Mercedes-Benz, Honda, Harley-Davidson, GMC и Audi.

Изследването показва и някои интересни зависимости. Оказва се, че автомобилите на Ford са най-привлекателни за мъжете над 35 години и с доход под 100 000 долара годишно. Ако се гледат доходите над тази сума, лидер е BMW. При женската аудитория пък на първо място е Chevrolet.

Снимки: Brand Intimacy Study

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Е те така! И аз начии съм с американски вкус. С мойте доходи за нова кола вероятно ще се доверя на Форд. Ако(като) се замогна БМВ ми е следващата цел защото смятам че са най добрите като пътно поведение и стават и за ежедневни нужди. Вече извън всякакви статистики, планове и разумни сметки , мечтая да пъхна едно Ферари в гаража.
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Haha ( преди 3 години )
    За тях е престиж да карат мерцедес и бмв защото са различни от тяхните автомобили както и тук да караш американска кола си е престиж
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тази статия трябва да се гледа през очите на американците. Живял съм там и там няма 20 годишни *** в мерцедес или бмв. Тези марки се карат от хора с доходи и на на възраст. Младежите с бурна кръв карат спортни японски бегачки.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    20219 година, когато най-продаваният автомобил в Щатите отново е пикапът Ford F-150 (на
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Да така е, защото при БМВ, Мерцедес, Ауди и др. част от позитивите са повече комфорт, удобство, престиж, та дори и мощност и др., но и те имат своите недостатъци, заради които пък други хора, няма да ги предпочитат, това казвам. Пълно щастие няма.
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Аз също имам много симпатии за много марки и много модели,но всъщност е най-важно да се види как всеки един от нас гласува с парите си закупувайки дадена марка и модел. На мен от години и личните и фирмените ми автомобили са Форд. И ако трябва да кажа защо, кое ме подтиква за това, така като е поставена темата тук, в тази статия,то е защото Форд са честни, правят надеждни, здрави, удобни, евтини автомобили, които доставят удоволствие при шофиране и никога не спекулират/подвеждат с фалшив блясък.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    До #4 Аз мисля, че само от началото ще е така, защото липсата на средства за нещо което е обрисувано със суперлативи от другите, се приема за свръх желано и предизвиква свръх фикция, и ще създава свръх очакване /поляризация, а тя е нерационална. Но ако тя се удовлетвори, т.е лицето си купи това нещо, което преди това не е могло, то бързо преосмисля новата обстановка и си дава по-пълна, обективна, критична оценка за нещото. Което означава,че ще се карат и други коли.Има и други добри предложения.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Има къде къде по-желани автомобили от немските но са и доста по-скъпи от тях разбира се.
  • #3
    3 rate up comment 20 rate down comment
    мартин вебер ( преди 3 години )
    до номер 1.хаха ти големи глупости каза бе.бъмъвъ била хубава кола.абсолютни глупости.това е *** марка за комплексари и всякакви ***.който си купи този мюнхенски кошлярник значи просто не разбира от коли.
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    НОРМАЛНО ! БМВ е хубава кола ...