IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Megane RS струва повече от BMW M3

Версията Nürburgring Record Pack е оценена на 72 140 паунда (ВИДЕО)

Популярният блогър Shmee150 имаше възможост да изпробва хот-хеча Renault Megane RS Trophy-R в най-мощната му версия - Nürburgring Record Pack. Това е най-бързияj автомобил с предно предаване, тестван на легендарната германска писта, като са впечатляващи не само характеристиките му, но и неговата цена – 72 140 британски паунда.


Renault Megane RS Nürburgring Record Pack


Още от създаването си през 1995 година хечбекът Megane се наложи като семеен автомобил, който привлече клиентите, търсещи достъпен и надежден модел. Французите обаче създадоха и по-мощна версия, която получи обозначените RS Trophy-R. В случая обаче става дума за още по-високопроизводителния вариант Nürburgring Record Pack.

Именно тази кола успя да тества Shmee150, който разкара впечатленията си в своя канал в YouTube. Това е един от 22-ата автомобила за пазара във Великобритания от общо 500 произведени. Само два от тези 22 хечбека са оборудвани със златни карбоново-керамични спирачки Brembo, което ги прави още по-редки.



Това е и една от причините за високата им цена - 72 140 британски пунда, които трябва да бъдат платени за най-бързия сериен автомобил с предно предаване, стъпвал някога на „Нюрбургринг“ (рекордът му за обиколка е 7 минути и 40,1 секунди). За сравнение, във Великобритания за 59 905 паунда може да се купи настоящото BMW M3, което разчита на 3,0-литров мотор с 431 к.с.

Под капака на френския хечбек е поставен 2,0-литров турбомотор с 300 к.с. Добавянето на пакета „Nürburgring Record Pack“ поволява намаление на теглото със 130 кг, катова е постигнато благодарение на карбоновите джанти и премахването на задните седалки. Инженерите са намалили и размерите на екрана на информационо-развлекателната система, а също така са поставили и изпускателна система Akrapovič.

Още снимки на хот-хеча - вижте в галерията:

Снимка и видео: YouTube

0 от 500