IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen ë-C4 ще има пробег от 350 км

Френският производител представи електрическата версия на модела

Преди 2 месеца френският производител Citroen представи новото поколение на хечбека C4, като обяви, че то ще има и изцяло електрическа версия. Сега компанията представи официално електромобила, като онлайн-презентацията бе наблюдавана от над 2500 журналисти.


Citroen ë-C4


Електрическият крос-хечбек, както го определят от Citroen, получава името ë-C4 и е изграден на универсалната модулна платформа CMP на алианса PSA. Тази архитектура може да се използва както за модели с традиционни двигатели с вътрешно горене, така също за хибриди и за изцяло електрически автомобили.

Дизайнът на „вдигнатия“ хечбек е в стила на все по-популярните на пазара автомобили с ниско падащ покрив. Електромобилът получава големи колела – 16, 17 и 18-цолови, богат набор от електрони системи за безопасност и асистенти на водача, както и система за полуавтономно движение от второ ниво.


Citroen ë-C4


Задвижването на Citroen ë-C4 става с електромотор, развиващ 136 к.с., комбиниран с литиево-йонна батерия с капацитет 50 кВт/ч. Същият агрегат се използва за електрическите версии на Peugeot 208 и Opel Corsa, представи по-рано. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 150 км/ч. Пробегът с едно зареждане е 350 км.

Известно е още, че електрическият C4 ще поддържа няколко режима на зареждане, сред които е и „бърз“. При него 80% от батерията на модела ще се пълни за 30 минути. А процесът по зареждането ще може да се следи с приложение на смартфона.

Още снимки на електромобила - вижте в галерията:

Продажбите на Citroen ë-C4 на европейския пазар ще стартират в началото на септември. Тогава ще станат ясни и цените на електромобила.

Снимки: Citroen

0 от 500