IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на Pininfarina става все по-неясно

Лансирането на хипермодела Battista се отлага за догодина

Индийският автомобилен гигант Mahindra е сред компаниите, на които пандемията от коронавирус им се отразява тежко. И това може да засегне някои от най-ценните активи в портфолиото на компанията. Като SsangYong и Pininfarina.
 
 

Pininfarina Battista
 
 
Според изданието Hindustan Times Mahindra вече търси стратегически инвеститор за подразделението си, което произвежда електромобили, а това решение е било продиктувано от загубите, натрупани в последните месеци.

Според неофициална информация от Mahindra, в компанията са наясно, че не могат самостоятелно да развиват подразделението си за електромобили и затова то най-вероятно ще излезе на пазара.

По-рано тази година от Mahindra обясниха, че спират инвестициите в корейската марка SsangYong. Интересното е, че електрическият кросоувър на Mahindra – eXUV300, е базиран на корейския модел SsangYong E100 и е разработен от корейската компания. Сега обаче бъдещето и на двата модела е под въпрос.

Също под въпрос е и развитието на много по-ценния, поне за европейците, друг актив на Mahindra – Automobili Pininfarina. Амбициите на индийците бяха да превърнат славното дизайнерско ателие с самостоятелен производител на електромобили, позициониран в най-скъпия сегмент на мощните и бързи модели. 

Засега официалната информация от Mahindra е, че Pininfarina все пак ще успее да лансира първия си модел – електрическия хиперавтомобил Battista. Но това ще се случи догодина, като причината отново е свиването на глобалния пазар заради пандемията. Все още няма информация и за следващите планирани инвестиции в легендарния италиански бранд, както и дали и той ще бъде включен в евентуалната сделка за електромобилите на Mahindra.

 

0 от 500