IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерите на Tesla ще рисуват и космически кораби

Основната им задача най-вероятно ще е интериорът на Starship на SpaceX

Най-известният производител на електромобили в света Tesla търси нов дизайнер, като обявата има уточнение, че новото попълнение в компанията ще трябва да работи и над дизайна на космически кораби. Информацията е на Electrek.co, като става ясно, че дизайнерите на Tesla ще работят не само върху следващите модели на автомобилната компания, но и върху развитието на SpaceX Starship – космическият кораб, който трябва да осъществява пилотирани полети до Марс. 

 

SpaceX Starship

Основен акционер в Tesla и SpaceX Илън Мъск, а двете компании вече имат няколко успешни технически и технологични сътрудничества – пример за такова е изборът на сплав за панелите на каросерията на Cybertruck, която е същата, от която се изработват външните панели на космическия кораб. 


Според много анализатори, основната задача на дизайнерите на Tesla в космическата програма на Мъск ще е свързана с оформлението на интериора на SpaceX Starship. Той трябва да превозва повече хора за по-дълъг период от време – това ще са полетите до Марс, но също така SpaceX планира да използва Starship и за супер бързи полети около Земята – от един континент на друг. Което означава, че салонът за пасажерите не трябва по нищо да отстъпва на тези на самолетите, които изпълняват междуконтинентални полети. 

Снимка: SpaceX 

 

0 от 500