IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов рекорд за пробег на сериен електромобил

Lucid Air изминава 832 км с едно зареждане на батерията

Електрическият седан Lucid Air излиза на пазара до края на годината, а серийният модел е с рекорден пробег сред екологичните возила – 832 километра с едно зареждане. Досега най-доброто постижение беше на Tesla Model S – 647 километра. 

 

Lucid Air

 

 


Основателят на Lucid е свързан с Tesla – това е бившият главен конструктор на Model S Питър Роудинсън. А Lucid Air неформално може да се разглежда като еволюция на идеите, появили се в Model S. 


Air има батерия с капацитет 130 киловатчаса, докато при Model S тя е 100 kWh, подобрение има и при коефициента на аеродинамично съпротивление – 0,21 срещу 0,24. 


Концептът Lucid Air беше представен в края на 2016 година, но компанията имаше нужда от повече време, за да оформи серийната версия и да организира производството на Air, като заводът на Lucid в Аризона е през завършване. 


Тези 832 км пробег с едно зареждане на батерията са изчислени по методиката на американската агенция EPA, която се смята за най-строга и най-близка до реалните условия. Замерването обаче е било направено от независимата американска компания FEV Северна Америка, която извършва такива тестове за почти всички американски компании, а изпитанията на EPA тепърва предстоят. 


По-рано Роудинсън беше заявил, че Air трябва да има поне 640 км пробег и акцентира на това, че моделът на Lucid Motors ще е много по-луксозен в сравнение с Model S. Но също така ще е и по-скъп и ще се произвежда по-малък тираж. 

Снимка: Lucid Motors 

 

 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Разход на 100 км при лежерно каране: 2 лв. При ръчки скача на непоносимите 4.10 hahah
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Такса мощност: 16.27 лв на месец за 22kW трифазен. Дневна: 23 ст./kWh. Нощна: 15 ст./kWh. 100 киловатчаса за 15 кинта т.е. 2 вносни бири :D
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    B. M. ( преди 3 години )
    16 A контакт, не е обикновено шуко. Обикновено шуко е 10/16А,което ще рече 10А но минал, 16А максимално. Има ножови щепсели(контакти), в две разновидности 16 и 25 А. Може да се монтират и от новите евростандарти(кръгли). Но все пак има ограничение на максималната мощност(ток). Преди беше с 63А, а сега са с 50А предпазители.Трябва да се има предвид, че се ползват бойлери, печки, климатици.......