IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley подобри най-бързия кросоувър на света

Версията Bentayga Speed отново развива 306 км/ч, но получава нови технология

Британската компания Bentley официално представи обновената версия Speed на всъдехода си Bentayga. Най-бързият сериен кросоувър на планетата ще се продава на пазарите в САЩ, Азиатско-Тихоокеанския регион и Близкия Изток, като моделът запазва досегашният си двигател -6,0-литров V12. Неговата мощност е 626 к.с. и 900 Нм въртящ момент.


Bentley Bentayga Speed 2021


Моторът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като изстрелва Bentayga Speed от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост, както и при предишната версия на модела, си остава 306 км/ч.

Двигателят на кросоувъра обаче е получил някои подобрения. Основната е, че блокът за управление, при нужда, може да изключи някой от цилиндрите. Агрегатът има и нова система за управление на охлаждането и на превключването между отделните блокова, благодарение на която се намаляват вредните емисии. В диапазона между 5-а и 8-а предавки, двигател може да работи на празен ход при отваряне на дроселната клапа.


Bentley Bentayga Speed 2021


Обновеното Bentley Bentayga Speed е оборудвано със системата Bentley Dynamic Ride, която се захранва от 48-волтова мрежа. Дизайнерите са променили леко екстериора, за да подчертаят спортни стил на автомобила. Това засяга фарове, които са по-тъмни, задният спойлер е по-голям, а двете брони са променени. На кросоувъра са поставени и нови джанти с повече спици.

Кросоувърът се предлага в 17 основни цвята, както и в 47 различни отенъка. По желание на клиента автомобилът може да бъде боядисан в два цвята, като в този случай са достъни общо 24 съчетания. От компанията са готови да направят и цветове по поръчка.


Bentley Bentayga Speed 2021


Интериорът на обновената Bentayga Speed залата на контраст, при който се поставя акцента на по-тъмните части. Те са съчетани с декоративни елементи в други цветове. Мултимедийната система е с диагонал 10,9 инча, като е същата като на стандартната Bentayga. Нов обаче и цифровият приборен панел, който получава голям брой варианти на настройките и цифрови съчетания.

В Bentley не са забравили и за специалната „черна“ модификации за Bentayga Speed, в която са включени гланцирани елементи и детайли от карбон. Цените на модела ще станат ясни при старта на продажбите през есента.

Още снимки на обновеното Bentley Bentayga Speed - вижте в галерията:

Снимки: Bentley

0 от 500