IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има ли шанс Porsche Taycan срещу McLaren P1?

Топ-версията на германския седан Turbo S е по-тежка от британската кола, но не се предава бе лесно (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала Lovecars организира състезание по ускорение на права отсечка между два много различни спортни автомобила – Porsche Taycan Turbo S и McLaren P1. Победителят в него би трябвало да бъде познат много лесно, но това не е точна така.


Има ли шанс Porsche Taycan срещу McLaren P1?


По паспортни данни и двете машини ускоряват от 0 до 100 км/ч, като McLaren P1 е със задно предаване и тежи 1490 кг. Хибридният агрегат на този модел е на базата на 3,8-литров V8 двигател с две турбини, като развива максимална скорост от 350 км/ч.

На свой ред, Porsche-то e по-тежко от съперника си с цели 880 кг. При активиране на системата „лаунч-контрол” мощността на задвижващата система на Taycan Turbo S, която е на основата на 4,0-литров V8, достига 761 к.с. и 1050 Нм. Седанът със задвижване на четирите колела развива максимум 260 км/ч и би трябвало да е лесна хапка за по-лекия и по-мощен „британец“.

Още на старта обаче, машината на Porsche дърпа рязко напред, като организаторите на надпреварата отчитат време за ускорение до 100 км/ч от място за 2,7 секунди, докато това на McLaren P1 е 3,65 км/ч. В крайна сметка британската спортна кола печели, като пресича финала за 10,68 секунди, докато времето на Taycan Turbo S – за 10,82 секунди.



Трябва да припомним, че McLaren P1 е хиперкола, която излезе в ограничена серия от 375 бройки, като всяка от тях струва 1 млн. долара. Моделът беше произведен преди близо 5 години. В същото време, Porsche Taycan Turbo S е сериен автомобил, който може да бъде закупен за 185 000 долара.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500