IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan GT-R ще получи система от състезателен болид

Следващото поколение на суперколата ще бъде хибрид и ще излезе през 2023 година

Съвсем скоро японското суперкупе Nissan GT-R ще смени поколенията си в съвсем близко бъдеще, като ще получи хибридна система и технология от състезателен болид от сериите „Льо Ман“, съобщава Automotive News Europe.


Nissan GT-R


Пред изданието оперативният директор на Nissan – Ашвани Гупта, разкри, че промените в моделната гама няма как да подминат един от ветераните на пазара (купето излезе още през 2007 година, като претърпя няколко сериозни обновявания).

Според Гупта, разработката на новата генерация на автомобила върви с пълна сила, като дебютът на автомобила ще се състои най-състои най-късно до 2023 години. Топ-мениджърът не пожела да разкри технически детайли за модела, но е ясно, че той ще бъде с хибридно задвижване, като ще получи система за рекуперация на кинетичната енергия от болида Nissan GT-R LM Nismo, с който японската компания участва в сериите „Льо Ман“.

Изявлението на Гупта е в противоречие с обявеното преди време от ръководството на компанията, откъдето наскоро обявиха, че сегашният GT-R ще остане на пазара поне до средата на десетилетието. Нещо повече – шефът на проекта Хироши Тамура дори увери, че суперколата няма да бъде електрифицирана, защото това ще я направи твърде тежка и твърде скъпа.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Братле очевидно не си се поинтересувал особено като гледам. Тоя,, ***,, пряви от 0-100 за 2,3 секунди. Ако това беше,, антиспортна,, кола нямаше който прави драг с GT-R после да излиза с подвита опашка.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Колкото GTR-а е антиспортна кола, толкова да е здрав президента.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 3 години )
    "...ще се състои най-състои най-късно до 2023 години"Ъ....ще има ли човечество след толкова години???
  • #1
    3 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя толуп тежащ 1700 кг и с тоя предноразположен двигател е най-АНТИ спортната кола на планетата.Новият едва ли ще е нещо особено че нямат пари за разработка фалирали са и ако Рено не отпуснат паре най-много да разработят нова каруца.