IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz E-Class на старо – какво да очакваме?

Експерти посочиха силните и слабите страни на поколението W212

Mercedes-Benz Е-Class е сред най-популярните модели на германския производител, а поколението W212 вече се предлага на сравнително разумни цени, което го прави и особено популярно на пазара на употребявани автомобили. Затова експертите от Autoweek разгледаха силните и слабите страни на луксозния седан, за да може евентуалните бъдещи купувачи, да преценят дали си заслужава парите. Както и какви подводни камъни да очакват, когато им се наложи да обслужват или ремонтират автомобила.

Поколението W212 на бизнес-седана излезе през 2009 година, като компанията от Щутгарт оборудва модела с широка гама силови агрегати. Сред тях има бензинови и дизелови мотори с обем от 1,8 до 6,2 литра. През 2013 години E-Class претърпя сериозен фейслифт, при който инженерите на Mercedes-Benz отстраниха някои технически недостатъци на модела.

Вижте силните и слабите страни на модела в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #42
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Който е писал тази статия хал хабер си няма от w212. Автомобила е чук особено 350cdi
  • #41
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ZzZ ( преди 1 година )
    Не съм кой знае какъв разбирач, но от 6 г. имам w212 facelift. Купена е на 20К а сега е на 103К. Всяка година се обслужва няма значение какви км е изминала. Миналата година е обслужена скоростната кутия макар че от дилъра казаха че не е обходимо. Колата не ми е създавала никакви проблеми. Това за веригата на 90К не ми е ясно.
  • #40
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Няма значение ( преди 2 години )
    Аман от разбирачи , вие какви коли карате ? Рено ? Ситроен ? ..Опел ... Айде преди да критикувате да сте имали такъв автомобил и си огледайте вашите ,преди да напишете някоя простотия , 3 е-класи съм имал и мига да кажа че е доста надежден и здрав автомобил, естествено си иска поддържа като всеки един ! Лек ден на всички.
  • #39
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Марчело ( преди 3 години )
    Абе не е най добрата марка все пак
  • #38
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това за скоростната кутия издържаща цели 250 000 км, ме подсети за бившият ми испански шеф, има предната Е-класа и след 11 години и 264хил км се бръкна 2800? за скоростна кутия и след 6 месеца още 750? пак за скоростна кутия , но "за друго нещо" ... Та напълно вярвам че почти сигурно че като си купите перфектния нов внос - ще опрете до варненския майстор на автоматици.
  • #37
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Кокимотоо ( преди 3 години )
    Всеки който си купи мерцедес след 2010 мислейки, че ще кара здрав автомобил от класа жестоки се лъже[да не споменаваме и другите две немски марки]. Сервизацията на един такъв автомобил е убийствена, пътят с нея не сигурен, 8 месеца от годината е в ръцете на собственика, 4 в на майстора. Единственият плюс е при инцидент, по скъпа кола по сигурна, и струва скъпо на собственика. Трите марки буквално, както каза един колега в постовете изхранват сервизите в Бг.
  • #36
    15 rate up comment 15 rate down comment
    dakk ( преди 3 години )
    Такъв автомобил единствено под 100 000 км. реални , с история и допълнителна гаранция от официален дилър. За долоспоменатите марки бих добавил че имат перфектен маркетинг . С две думи не са това за което ги представят. Това са марки автомобили за правене а не за каране.
  • #35
    23 rate up comment 6 rate down comment
    dakk ( преди 3 години )
    Ми очаква се в 90% процента от случаите да бъде автомобил здраво каран , добре подържан до момента в който се налага ремонт от хиляди евра и тогава към Бг.Километри над 300 000 минимум.Понеже карах 12 г. автомобил от тази марка и само инатлъка ми ме спираше да се отърва от нея (голяма грешка) при стоенето в сервизите нон стоп ви казвам че автомонтьорите се издържат от Мерцедес , БМВ и Ауди. И това е не защото са лоши автомобили а че ние ги купуваме на края на живота им.Такъв автомобил ....
  • #34
    17 rate up comment 6 rate down comment
    w221 ( преди 3 години )
    Гледам, че тука основно коментират такива: "един приятел така", "Един приятел онака"...Бе, хора идете в статиите за коли, каквито там имате, ако изобщо имате, и ни оставете на мира със злобните си забележки!!!
  • #33
    8 rate up comment 6 rate down comment
    U2 ( преди 3 години )
    до 27. Какво общо имат СLA и Hyundai Sonata,....!? Едното е СУВ в С-сегмента, другото седан в D-сегмента. Абсолютно различни като автомобили. Изненадвам се на невежството!P.S: Е-класата също не е в класа на Сонатата. Тя е в по-горния, Е-сегмент. Просветете се малко преди да се правите на компетентни!